Foto:
Foto:
Celjani (na sliki Jure Natek) so v obrambi veliko pozornosti posvetili pokrivanju Ikerja Romera, toda v končnici je prav on dosegel nekaj pomembnih golov.
V Blaugrani je bilo več kot 400 navijačev iz Slovenije.
Miro Požun
Edvard Kokšarov je bil najboljši strelec Celjanov.
Laszlo Nagy je takole zaustavil Sergeja Rutenko.
Prizor s tekme v Dunaujvarošu

Usoden je bil drugi polčas povratne tekme. Španci so s štirimi zadetki prvič povedli v 39. minuti (21:17). Celjani so se približali še na 24:23, nato pa znova popustili. Pokopale so jih štiri zgrešene sedemmetrovke v zadnjih 13 minutah.

Najprej je Sergej Rutenka streljal mimo vratnice, nato je Edvardu Kokšarovu in Rutenki dva kazenska strela ubranil David Baruffet, zadnje upe evropskih prvakov pa je izničil Dejan Perić, ki je zaustavil nov poskus Kokšarova. Nekdanji član pivovarjev je branil le v drugem polčasu in zbral enajst obramb.

Dober prvi polčas
V uvodnih 30 minutah (16:16) so Celjani zaostajali le na začetku (0:1), največ pa vodili v 19. minuti z 11:8. Blestel je Kokšarov (pet golov, skupaj osem), Gorazd Škof in Gregor Lorger pa sta ubranila tri sedemmetrovke. Baruffet je na drugi strani zaustavil le dva strela. Pri Barceloni je bil najboljši strelec Jerome Fernandez, ki je tako kot Kokšarov zadel petkrat, nerešljiva uganka za celjsko obrambo prejšnjo soboto v Zlatorogu Iker Romero pa je mrežo zatresel le dvakrat, prvič šele v 23. minuti.

V drugem polčasu se je Romero razigral in bil najzaslužnejši za preobrat. S sedmimi zadetki je bil drugi najčinkovitejši igralec Barce za Fernandezom, ki je Škofa premagal osemkrat.

Kar 21 sedemmetrovk
Med osem tisoč gledalci v dvorani Blaugrana je bilo tudi več kot 400 najzvestejših privržencev slovenskih prvakov z vseh koncev domovine. Poleg napak njihovih ljubljencev sta jih v slabo voljo večkrat spravila tudi švedska sodnika Olsson in Hansson, ki sta Špancem dosodila kar enajst strelov s sedmih metrov in desetkrat izključila celjske rokometaše. Roko na srce, sta imela podobna merila tudi na drugi strani. Celjani so imeli 10 kazenskih strelov, domači igralci pa za 16 minut izključitev.

Izjavi po tekmi
Trener Celjanov Miro Požun:
"V drugem polčasu smo telesno padli, poleg tega pa ni bilo koncentracije v napadu. Izkoristili nismo niti nismo stoodstotnih priložnosti, kar so gostitelji kaznovali. Imajo vrhunsko ekipo, in moram jim čestitati. Seveda bi se lahko tekma iztekla tudi drugače, a moramo biti zadovoljni s tem, kar smo letos dosegli. Čestital bi svojim igralcem."

Igralec Celja Uroš Zorman: "Celje v tem trenutku še nima takšnega ugleda, kot ga ima Barcelona. Švedska sodnika sta z nekaterimi svojimi odločitvami v korist domače ekipe nekoliko skrojila potek dvoboja, a razloge za poraz moramo poiskati tudi v naši igri, ki ni bila na pričakovani ravni. Naredili smo nekaj velikih in usodnih napak, ki so nam v dvoboju s Katalonci onemogočile končno zmagoslavje."

BARCELONA - Celje P. L.    
             31:26 (16:16)           
                                     
Fernandez    8 (2)  Kokšarov   8 (4)
Romero       7 (3)  Rutenka    6 (2)
Hernandez    4      Natek      6    
Škrbić       3      Zorman     2    
Nagy         3      Mlakar     2    
Žvižej       3 (1)  Kozlina    1    
Tomas        2      Brumen     1    
Jeppesen     1                       
                                     
                                     
Sedemmetrovke: 6/11; 6/10            
Izključitve: 16 min; 20 min          
                                     
8.000 gledalcev                      

Evropski pokali (M), polfinali, povratne tekme

Liga prvakov:
BARCELONA
- Celje P. L. 31:26 (16:16) (31:34)

Montpellier - CIUDAD REAL 33:31 (17:15) (24:30)
Dole 7, Karabatic 6; Entrerios 9, Džomba 7.

Pokal pokalnih zmagovalcev:
Izvidjać - ADEMAR LEON 33:38 (30:37)

ZAGREB - Vardar 34:26 (21:23)
Pokal EHF:
MAGDEBURG
- Gummersbach 34:32 (24:25)

Lukoil Dinamo - ESSEN 26:25 (23:31)

V odebeljenem so izidi prvih tekem.

Evropski pokali (Ž), polfinali, prve tekme

Liga prvakinj:
HYPO
- KOMETAL 32:30

DUNAFERR - SLAGELSE 25:28

Pokal pokalnih zmagovalcev:
TERTNES BERGEN - LARVIK 24:32

NÜRNBERG - PODRAVKA 31:31

Pokal EHF:
CORNEXI ALCOA (MAD) - FERENCVAROS 30:31

LEIPZIG - GYÖR 33:27

Povratne tekme bodo 16./17. aprila.