Nekdanji pivovar Sergej Rutenka je v uvodnih minutah 2. polčasa rešetal celjsko mrežo z vseh položajev. Na koncu se je ustavil pri 10 golih. Foto: EPA
Nekdanji pivovar Sergej Rutenka je v uvodnih minutah 2. polčasa rešetal celjsko mrežo z vseh položajev. Na koncu se je ustavil pri 10 golih. Foto: EPA
Cedric Sorhaindo
Cedric Sorhaindo je vseh 5 zadetkov dosegel v 1. polčasu. Foto: EPA
Petar Metličić
Petar Metličić (desno) je daleč od časov, ko je bil strah in trepet nasprotnih vratarjev. Foto: EPA
Zvonimir Serdarušić
Če je kdo (naivno) pričakoval, da bo prihod Zvonimirja Serdarušića pomenil hiter povratek Celjanov v evropski vrh, se je krepko zmotil. "Noka" je velik strokovnjak, ni pa čarovnik. Pot na pota stare slave bo dolga in trnova. Foto: EPA
Celjani nemočni v Blaugrani

Katalonci so povedli s 3:0 in 4:1, čemur je sledil delni niz 4:0 Celjanov za vodstvo s 5:4 v 7. minuti. Minimalni zaostanek je zdramil domače, saj so v nekaj minutah dosegli 6 zadetkov zapored, s čimer so prišli do visoke prednosti (10:5), ki je v nadaljevanju niso več izpustili iz rok. Barcelona je bila enostavno prav na vseh položajih močnejša, kakovostnejša in hitrejša.

Najprej Sorhaindo, nato še bolj Rutenka
Če je v 1. polčasu (22:15) pivovarjem težave povzročal krožni igralec Cedric Sorhaindo, je v nadaljevanju strelski šov uprizoril Sergej Rutenka, ki je z 9. golom v 45. minuti povišal na +10 (34:24). Dvomov o zmagovalcu tako ni bilo več, anemični pivovarji pa so bolj ali manj čakali na zadnji pisk sirene. Alem Toskić in Dragan Gajič sta bila s 7 goli najučinkovitejša Celjana.

Pohvale le mlademu Razgorju
Zvonimir Serdarušić
je dal priložnost tudi igralcem, ki so do zdaj igrali manj ali nič, Miladinu Kozlini, Edvardu Kokšarovu, Nejcu Poklarju in Davidu Razgorju. Zadnji je še najbolje izkoristil priložnost, saj je dosegel 4 gole.

V nedeljo, 17. oktobra, v Zlatorog prihaja evropski prvak Kiel.

Zvonimir Serdarušić: "Že preden smo prišli sem, sem dejal, da je to kvalitetnejša ekipa od naše, predvsem ko igramo na njihovem igrišču. V prvem polčasu smo dali petnajst zadetkov, ob tem, da smo zgrešili kar pet čistih priložnosti, ki pa jih je Barcelona nato pretvorila v svoje zadetke. Če bi to zabili, bi bili skupaj na istem nivoju. Končni rezultat 44:33 kaže, da smo tudi v drugem delu zabili veliko golov, čeprav smo v želji in nasprotnih napadih napravili znova veliko napak, ki so jih domači kaznovali. Tu smo odigrali preveč naivno, zelo slaba pa je bila obramba in tudi Alilovič ni bil na visokem nivoju. Obramba je bila prepočasna za hitro igro Barcelone, to pa je tudi razlog, da so nam dali toliko golov."

Alem Toskić: "Rezultat sam kaže, kako smo igrali. V vsakem segmentu igre je bila Barcelona danes boljša, tako v obrambi kot tudi v napadu. Mislim, da smo bili v obrambi veliko premehki in nismo Mirku nudili nikakršne podpore, tako da so ga domačini rešetali z vseh položajev. Prejeli smo kar 44 zadetkov, kar je seveda ogromno in le potrjuje moje misli. Seveda smo izjemno razočarani, a moramo se pripraviti za naprej. Čez teden dni nas čaka Kiel in sedaj moramo misli usmeriti v ta dvoboj, ki bo prav tako težak, kot današnji iz katerega pa moramo dobiti nekatere odgovore."

Sergej Rutenka: "Danes smo imeli zelo visok ritem igre, v katerem smo izkoristili dobro igro v obrambi ter obrambe našega vratarja. Tako nam je uspelo izpeljati veliko nasprotnih napadov. Mislim, da smo se zelo dobro pripravili na obrambo Celja, saj smo v vsakem trenutku vedeli, kje jo lahko prebijemo. Zelo smo veseli zmage, razlika je sicer po moje prevelika glede na kakovost obeh ekip, a mi smo imeli danes res dober dan. Zavedamo se, da nas v Celju čaka izjemno težka tekma ter peklensko gostovanje."

LIGA PRVAKOV, 3. krog, skupina A

BARCELONA - CELJE PL 44:33 (22:15)

Rutenka    10      Toskić    7     
Garcia 8 (4) Gajič 7 (3)
Tomas 6 Pajovič 4
Sorhaindo 5 Razgor 4
Igropulo 4 Poklar 2
Nöddesbo 3 Vugrinec 2
Entrerrios 2 Žvižej 2
Romero 2 Kozlina 1
Sarmiento 2 Metličić 1
Ugalde 2 Prieto 1
Rnić 1
Zorman 1

Sedemmetrovke: 4/4; 3/4
Izključitve: 4 min; 2 min



KIEL - KIELCE 33:29 (16:13)
RHEIN NECKAR LÖWEN - CHAMBERY 37:22 (19:11)

Lestvica:                          
RHEIN NECKAR LÖWEN 3 3 0 0 +20 6
KIEL 3 2 1 0 +16 5
BARCELONA 3 1 1 1 +10 3
CELJE PL 3 1 0 2 -9 2
CHAMBERY 3 1 0 2 -26 2
KIELCE 3 0 0 3 -11 0

Skupina B:
KOLDING
- HAMBURG 32:30
VESZPREM - MONTPELLIER 27:26
SÄVEHOF - TATRAN PREŠOV 33:32
Veszprem in Kolding 6, Montpellier, Hamburg in Sävehof po 2, Prešov 0.
Skupina C:
KADETTEN SCHAFF. - VALLADOLID 28:30
DINAMO MINSK - ČEHOVSKI MEDVEDI 27:34
PICK SZEGED - AAB HANDBALL 37:28
Čehovski in Valladolid po 5, Szeged 4, Minsk 2, Kadetten in Handball po 1.
Skupina D:
ST. PETERSBURG - CROATIA OSIGURANJE 28:35
BOSNA - FLENSBURG 23:35
CIUDAD REAL - CONSTANTA 34:28
Ciudad Real 6, Croatia 5, Flensburg 4, St. Peterburg 2, Bosna 1, Constanta 0.
Celjani nemočni v Blaugrani