Robert Beguš ključ do 2. zmage vidi v dobri obrambi in protinapadu. Foto: RTV SLO
Robert Beguš ključ do 2. zmage vidi v dobri obrambi in protinapadu. Foto: RTV SLO
Tatjana Medved
Tatjana Medved je izjemno nevarna pri strelu z razdalje. Foto: EPA

Po dveh krogih imajo vse ekipe po zmago in poraz, na vrhu pa so zaradi razlike v zadetkih slovenske prvakinje. Čeprav so krimovke v 2. krogu zabile 41 zadetkov trener Robert Beguš opozarja: "Popraviti moramo igro v obrambi in polprotinapad. Tu imamo še rezervo."

Beguš najbrž ne bo moral računati na Agnes Eszter Siti, saj madžarska organizatorka še ni povsem okrevala po poškodbi. "Sitijeva še ni v redu in je njen nastop zelo vprašljiv. Bolj se nagibamo k temu, da ne bo igrala, čeprav bi rad, da bi bila z nami. Toda vse je odvisno od zdravniške službe. Če bo ta dala zeleno luč, bo igrala, če ne, pa ne. V ospredju je seveda zdravje. Kapetanka Tanja Oder je že okrevala po bolezni, včeraj na treningu pa si je Anja Argenti lažje poškodovala gleženj, vendar pa bo nared do sobote" je obrazložil Beguš.

Medvedova nevarna strelka
Anja Frešer je prvo polovico sezone igrala za ekipo iz predmestja Valencie, zato je postregla s kar nekaj informacijami. Najbolj nevarna je Srbkinja Tatjana Medved, ki je tretja strelka letošnjega tekmovanja. "Ribarroja goji hiter slog igre, vendar ni tipična španska ekipa. Zna namreč tudi spremeniti ritem igre, ima to kakovost, da tudi ustavi igro. Drugače pa igra v obrambi različici 6-0 in 5-1, obe zelo agresivno," je odlike nasprotnic opisal prvi trener na klopi Krima.

C. R.