Njegov novi nemški delodajalec je danes uradno potrdil podpis pogodbe z nekdanjim slovenskim reprezentantom do konca sezone. Bezjak, nekdanji slovenski kapetan, bo tako lahko po incidentu na Hrvaškem le zaigral pri nemški zasedbi.

Slovenec pa vseeno ne bo smel igrati v evropskih tekmovanjih pod okriljem evropske zveze. Ta mu je v torek v skladu z izrečenim suspenzom na Hrvaškem zaradi nešportnega vedenja do prihodnjega aprila odvzela pravico nastopa na klubski in reprezentančni ravni pod okriljem EHF-ja.

Bezjak, ki je leta 2023 z Magdeburgom osvojil Ligo prvakov, je bil nazadnje član hrvaškega prvoligaškega kluba Nexeja iz Našic. Njegovo kariero je v dresu hrvaškega kluba zaznamoval hud incident.

Na začetku aprila se je na tekmi 5. kroga lige za prvaka incident zgodil ob koncu prvega polčasa pri izidu 16:9 v korist gostov iz Zagreba, potem ko se člani Nexeja niso strinjali z odločitvijo glavnih sodnikov in delegata.

V gneči ob zapisnikarski mizi se je Bezjak z ramo zaletel v tedanjega delegata Anta Josića, ki je potreboval zdravniško pomoč. Delegat je takrat namreč opozoril sodnika na dodatno dvominutno kazen za Bezjaka, ta pa je odšel s terena in se namerno v predel rame in reber zaletel v Josića. Po nadaljnjem prerivanju obeh ekip so tekmo prekinili.

Bezjak je konec aprila sicer prejel kazen 12 mesecev prepovedi igranja, ki je takrat veljala za vsa tekmovanja pod okriljem hrvaške zveze.