Tanja Oder je v preteklih letih nosila slovenski klubski in reprezentančni rokomet. Jutri bo še zadnjič glavni Begušev adut. Foto: RTV SLO
Tanja Oder je v preteklih letih nosila slovenski klubski in reprezentančni rokomet. Jutri bo še zadnjič glavni Begušev adut. Foto: RTV SLO
Rokometaši pričakujejo Slovake

Slovenske rokometašice bodo od 17. ure proti Belorusinjam lovile zaostanek štirih golov s prve tekme (25:29). "Morale bomo biti skoncentrirane na celo njihovo zunanjo linijo. Individualno so zelo močne, če bomo to zaustavile, se lahko nadejamo ugodnega rezultata," je recept Tanje Oder za dovolj visoko zmago in uvrstitev na letošnje evropsko prvenstvo.

Odrova se poslavlja v vsakem primeru
Bilo bi že četrto zapored, kljub morebitni uvrstitvi ekipe Roberta Beguša pa bo zagotovo minilo brez veteranke na krilu: "To bo težkih 60 minut, treba bo pustiti srce na igrišče. Konec koncev, si to želim, saj bo to lepa nagrada za slovo od reprezentance."

Beguš opozarja na napake
Odrova, ki je z enajstimi goli na prvi tekmi sama držala stik z neugodnimi nasprotnicami, bo zagotovo velik adut na krilu, Beguš pa opozarja na nepotrebne napake.

Boriti se bo treba za vsako žogo
Dve uri zatem bo svojo prvo tekmo kvalifikacij za svetovno prvenstvo odigrala še moška reprezentanca. Nasprotnik je Slovaška. Razlika v kvaliteti je očitna, a previdnost ni odveč. "Igrajo dokaj grobo v obrambi, v napadu pa imajo odlične strelce. Niso slaba ekipa, boriti se bo treba za vsako žogo," poudarja vratar Dušan Podpečan.

Ni Natka, je pa Vugrinec
V slovenski reprezentanci bo zaradi poškodbe zagotovo manjkal Jure Natek, vendar je selektor Miro Požun zato na desnem zunanjem toliko bolj vesel vrnitve Renata Vugrinca.

Kvalifikacije za SP (M)
Celje, prva tekma, sobota ob 19.00:
SLOVENIJA - SLOVAŠKA

Kvalifikacije za EP (Ž)
Celje, povratna tekma, sobota ob 17.00:

SLOVENIJA - BELORUSIJA 25:29

V odebeljenem tisku je izid prve tekme.

Ž. K.

Rokometaši pričakujejo Slovake