Ljudmila Bodnjeva je nepogrešljiva v Krimovi postavi, zato se bo njena odsotnost gotovo poznala. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Ljudmila Bodnjeva je nepogrešljiva v Krimovi postavi, zato se bo njena odsotnost gotovo poznala. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Ob podpori domačih navijačev bi moral Krim Mercator v Stožicah opraviti še s Podravko, ki v letošnji Ligi prvakinj še nima zmage. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Oslabljene krimovke pričakujejo Podravko

Bodnjevo je v sredo močno uščipnilo v križu, zaradi česar je končala v bolnišnici. Sama sicer hoče igrati, vendar po besedah iz Krimovega tabora izkušena ruska krožna napadalka komaj hodi, zato je njen nastop pod zelo velikim vprašajem. Pred obračunom 5. kroga Lige prvakinj je v taboru krimovk sproščeno in dobro ozračje.

Nove rešitve v obrambi in napadu
Trenerka Marta Bon bo morala poiskati kar nekaj rešitev tako v obrambi kot napadu, saj zaradi poškodbe manjka tudi druga krožna napadalka Dragana Cvijić. Večino dela bo namesto njiju morala opraviti še ena izkušena in vsestranska igralka Marina Vergeljuk, verjetno pa bo nekaj priložnosti dobila tudi mlada Sanja Gregorc.

Ponoviti prvi polčas tekme proti Zvezdi
"Gremo na zmago. Če dobim priložnost, jo bom izkoristila, če ne pa ... Sem del ekipe, tudi če sem na klopi. Pomembno je, da zmaga ekipa. Če bomo igrale tako kot v prvem polčasu proti Zvezdi, potem nam bo uspelo. Je pa ključ do uspeha obramba," je (z mislimi na zmago zadnji konec tedna) povedala 20-letna Gregorčeva.

Ustaviti Majo Zebić
Bonova bo proti Podravki zaradi vseh težav s poškodbami verjetno uporabila plitvejšo obrambo in s tem malce varčevala z močmi igralk, hkrati pa skušala ustaviti krilne igralke Podravke. Predvsem Majo Zebić, ki je na tekmi pred enim mesecem (Krim je v gosteh slavil s 35:30) dosegla šest zadetkov.

Zacsikova na klopi
Ob odsotnosti Cvijićeve in Bodnjeve bodo tako še večji delež morale dati krilne in zunanje igralke, kar ob formi Andree Lekić, Andree Penezić in Barbare Varlec ne bi smela biti prezahtevna naloga. Zelo verjetno bo prvič letos na klopi sedela tudi leva zunanja Szandra Zacsik, ki pa bo bolj ali manj le "za število", saj še vedno tarna nad bolečinami v rami.

Tradicija na strani Podravke
Tekmeca se poznata zelo dobro, v zadnjih letih sta se srečala na številnih tekmah, na katerih pa so bile večinoma uspešnejše Hrvatice. Iz tega črpajo tudi svoj optimizem in menijo, da če je Krim zmagal v Koprivnici, potem lahko Podravka v Ljubljani.

Liga prvakinj, skupina D, 5. krog
Sobota ob 18.15:
KRIM MERCATOR - PODRAVKA
Ob 17.25:
GYÖRI - ZVEZDA ZVENIGOROD


Lestvica:

GYÖRI 4 3 0 1 +14 6
KRIM MERCATOR 4 3 0 1 +10 6
ZVEZDA ZVENIGOROD 4 2 0 2 -3 4
PODRAVKA 4 0 0 4 -21 0

Oslabljene krimovke pričakujejo Podravko