Obračuni dveh najboljših slovenskih klubov so običajno napeti vse do konca. Foto: www.rk-gorenje.com
Obračuni dveh najboljših slovenskih klubov so običajno napeti vse do konca. Foto: www.rk-gorenje.com
Ivica Obrvan
Trener Gorenja Ivica Obrvan sporoča: Igrali bomo na zmago. Foto: www.rk-gorenje.com
Tone Tiselj
Tone Tiselj podpira poteze vodstva, ki se pač prilagaja zahtevnim gospodarskim razmeram. Foto: MMC RTV SLO
David Špiler
David Špiler bo do konca sezone zagotovo pod posebnim povečalom. Foto: www.rk-celje.si

Zaostala tekma 18. kroga je izjemnega pomena tako za pivovarje kot tudi ose. Slednje imajo na lestvici ob tekmi manj dve točki prednosti pred Celjani. Prvi letošnji obračun so Velenjčani gladko dobili (30:25). Kljub temu pa vlogo favoritov prepuščajo domačim.

Obrvan: Celjani so se vrnili v pravem trenutku
"V vsakem primeru je ekipa Pivovarne Laško favorit in v prednosti zaradi domačega igrišča. Ne glede na vse, imajo še vedno zelo dobro moštvo, ki se je v zadnjih tekmah izjemno dvignilo. Zmagali so v Kopru, v Ligi prvakov, kjer so sicer igrali brez pritiska, so pokazali kompaktnost in čvrstost. Imajo vedno daljšo klop, saj priložnost dobiva vse več igralcev. Najpomembnejša pa je seveda samozavest, ki so jo dobili z zadnjimi predstavami. V pravem trenutku so se vrnili tja, kjer jim je mesto, v boj za naslov prvaka," je previden trener Gorenja Ivica Obrvan

Sovič: Celjski skalp je slasten
A Velenjčani v Celje seveda ne odhajajo z belo zastavo. Vprašljiv je samo Sergo Datukašvili, vsi ostali so pripravljeni kot 'zapete puške'. Kapetan Sebastjan Sovič obljublja boj do zadnjih atomov moči: "Vemo, kako slasten je celjski skalp in naredili bomo vse, da si ga vzamemo."

Tiselj: Celje je vedno favorit, drugi se bremena otepajo
Medtem ko se zdi, da je forma Gorenja nekoliko padla (poraz s Preventom, remi z Debrecenom), pa so na drugi strani pivovarji v zadnjem mesecu dvignili nivo igre. Trener Tone Tiselj ne beži od vloge favorita, a tudi vrača žogico gostom. "Celje je vedno favorit, že od osamosvojitve naprej. Drugi se te vloge otepajo. Če hočejo biti Velenjčani prvi, kar jasno govorijo, se bodo morali sprijazniti tudi s tem bremenom. Za priprave so imeli 10 dni časa, medtem ko smo mi imeli le dva dni," je o vlogi favorita za MMC razmišljal Tiselj in dodal: "Želim si lepo rokometno predstavo za igralce, gledalce in navijače. Naši navijači so se vrnili, kar igralcem veliko pomeni. Vsi, ki želijo Celju dobro, so povabljeni na tekmo."

Tiselj o plačah, Špilerju, Gajiču, Zormanu in Harboku
Strateg Celjanov je komentiral tudi drugo aktualno dogajanje v klubu: krčenje proračuna in posledično nižanje plač, odhod Davida Špilerja in Dragana Gajiča po koncu sezone ter špekulacije o prihodu Uroša Zormana oziroma Sergeja Harboka. "Te zadeve (nižanje plač, op. a.) na prave športnike ne vplivajo. Verjamem, da bosta igrala (Špiler in Gajič, op. a.) še boljše kot doslej. Če bo drugače, nista prava športnika, a mislim, da sta. Pri nas se zmanjšuje proračun, kar je spričo težkih gospodarskih razmer pravilna poteza vodstva. Igralci, ki bodo to sprejeli, bodo ostali, drugi bodo pač odšli. Zategovanje pasu je del našega vsakdana. Pred tem si ne sme nobeden zatiskati oči. Kar se tiče Harboka in Zormana je tako. Prvi ima z Rhein Neckarjem še enoletno pogodbo in po mojih informacijah jo bo oddelal do konca. Drugi ima pogodbo do 2011, tako da v tem trenutku ni veliko možnosti, da bi prišla v Celje.

Po koncu rednega dela (22 krogov) bo na sporedu še Liga za prvaka, kjer se bosta Celje in Gorenje pomerila še dvakrat.

Tekmo si boste lahko ogledali na 2. programu TV Slovenije in na spletni strani www.rtvslo.si/sport.

MIK 1. LIGA, zaostala tekma 18. kroga

Sreda ob 19.00:
CELJE PIVOVARNA LAŠKO - GORENJE

Lestvica:                             
CIMOS KOPER              16 12 3  1 27
GORENJE                  15 12 1  2 25
CELJE PIV. LAŠKO         16 11 1  4 23
PREVENT                  16  9 2  5 20
TRIMO TREBNJE            16  8 2  6 18
SLOVAN                   16  6 3  7 15
RIBNICA RIKO HIŠE        16  6 2  8 14
JERUZALEM ORMOŽ          17  5 4  8 14
MERKUR                   17  4 3 10 11
RUDAR EVJ                17  4 0 13  8
KRKA                     16  1 1 14  3
                                      
Hrpelje je izstopilo iz tekmovanja.   
A. V.