22-letni Dean Bombač je nosilec koprske igre. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
22-letni Dean Bombač je nosilec koprske igre. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Cimos Koper
Koprčani v državnem prvenstvu s tekmo manj za vodilnim Gorenjem zaostajajo za osem točk, za Celjani pa za pet. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Dean Bombač je bil tisti, ki ga je Igor Vori ustavil globoko v šestmetrskem prostoru. Madžarska sodnika Peter Horvath in Balazs Marton nista imela poguma, da bi pokazala na najstrožjo kazen, pač pa sta dosodila le devetmetrovko.

Frajerja bi bila, če bi dosodila sedemmetrovko
"Po tekmi sta se opravičevala, češ, kako naj bi Hamburgu dosodila takšno sedemmetrovko. A izpadla bi velika frajerja, če bi jo piskala. Mene bi bilo na njunem mestu sram. Morala bi nam dati priložnosti," je za MMC dejal Bombač, ki je v petkovem popoldnevu na milanskem letališču, kamor je ekipa priletela iz Hamburga, čakal na avtobusni prevoz do Kopra.

Niso pustili, da bi zmagali
"Če bi nam pred tekmo ponudili točko, bi takoj podpisali takšen scenarij. Zadovoljni bi bili tudi, če bi izgubili za tri gole. Toda potem ko smo prišli do priložnosti za zmago, smo malo razočarani nad razpletom. Enostavno nam s sojenjem v zadnjih desetih minutah niso pustili, da bi zmagali. Kljub temu vemo, da je to velik uspeh in lepa popotnica za naprej," je nadaljeval strelec treh golov Bombač, ki upa, da bodo Koprčani zasedli drugo mesto v skupini C: "Če bi imeli potem še malce sreče pri žrebu, bi se lahko prebili med najboljših osem v Evropi."

Celjanom se bomo oddolžili za poraz
Zdi se, da Cimos po zimskem premoru ohranja formo: "Osebno sem dobro pripravljen. Tistim, ki so bili na evropskem prvenstvu, se je na prvih treningih videlo, da so izmučeni. Zdaj se pobirajo, kar se je videlo že na tej tekmi. Upam, da bomo stopnjevali ritem," pričakuje organizator igre državnih prvakov, ki jih že v prihodnjih dneh čakata dve izjemno pomembni srečanji v državnem prvenstvu, na katerih ne smejo izgubljati točk, če še želijo ohraniti možnosti za ubranitev naslova. V nedeljo gostujejo v Krškem, nato pa v sredo v derbiju gostijo Celje Pivovarno Laško. "Če nam na eni izmed tekem spodleti, bo šlo prvenstvo za nas po zlu. Toda prepričan sem, da bomo zmagali in se predvsem pivovarjem oddolžili za poraz," je sklenil "Deki".