Luka Dobelšek je danes prestal operacijo komolca. Foto: RTV SLO
Luka Dobelšek je danes prestal operacijo komolca. Foto: RTV SLO

Oba sta imela pogodbi podpisani do konca naslednje sezone, v klubu pa ne skrivajo zadovoljstva, da so se že sredi leta uspeli dogovoriti o podaljšanju, saj gre za nadarjena igralca, ki sta že resno potrkala na vrata članske reprezentance.

"Veseli smo, da sta se odločila podaljšati pogodbi. S tem smo dokazali, da še naprej sledimo politiki vključevanja mladih igralcev v člansko ekipo. Nedvomno bo še naprej naš cilj zadržati čim več domačih igralcev in pripravljati mlade rokometaše na najvišjo raven igre, saj se je to v preteklosti izkazalo kot dobra poteza in klubu prineslo veliko uspehov," je dejal predsednik kluba Janez Živko.

22-letni Luka, starejši izmed obeh bratov, igra na mestu organizatorja igre. Prav danes je prestal operacijo komolca. Jure, ki igra na levem krilu, je ob podaljšanju pogodbe dejal: "Velenjskemu rokometu lahko prinesem še veliko golov in v klubu vidim mnogo izzivov. V prihodnosti bom v svoje delo in treninge vložil veliko truda ter zatresel še marsikatero mrežo nasprotnika in tako opravičil zaupanje uprave."