Dragan Gajič je proti Avstrijcem zadel devetkrat. Foto: RTV SLO
Dragan Gajič je proti Avstrijcem zadel devetkrat. Foto: RTV SLO
Aljoša Rezar
Na slovenskem golu je stal Aljoša Rezar. Foto: RTV SLO

Slovenska reprezentanca, ki se ji ni uspelo uvrstiti na svetovno prvenstvo, ki se bo prihodnji teden začelo na Hrvaškem, je znova razočarala. Proti gostiteljem naslednjega evropskega prvenstva je sicer brez nosilcev igre Aleša Pajoviča, Vida Kavtičnika, Gorazda Škofa, Ognjena Backoviča in Bena Lapajneta izgubila.

Gajič rešetal mrežo Avstriijcev
Evropski podprvaki iz leta 2004 so zaostajali že med polčasom (16:17), poraz pa so vknjižili v zadnjih sekundah srečanja, ko sta bila v olimpijski dvorani v Innsbrucku izključena dva slovenska rokometaša. Največ golov je za našo izbrano vrsto prispeval igralec Celja Pivovarne Laško Dragan Gajič, ki je zadel devetkrat, pri zmagovalcih pa je najboljši igralec postal Robert Weber z osmimi zadetki.

Prijateljska tekma z grobostjo Avstrijcev
Tekma, ki sta jo sodila Litovca Vaidos Mazeika in Mindaugas Gatelis, je minila v znamenju grobe avstrijske igre, ki jo sodnika nista znala kaznovati. Še več, Slovenci so bili izključeni kar enajstkrat, medtem ko so Avstrijci odsedeli 18 minut.

Slovenska reprezentanca bo odigrala še dve prijateljski tekmi, v Hardu se bo znova pomerila proti Avstrijcem, v petek pa bo v novi splitski dvorani Spaladium gostovala proti Hrvaški.

AVSTRIJA - SLOVENIJA 33:32 (17:16)

Avstrija: Bauer, Vizvary, Fölser 2, Djukić 2, Weber 8, Wöss 2, Abadir, Mayer 5, Marinović, Posch 1, Szilagyi 3, Wilczynski 6, Friede 4, Vagesreiter.

Slovenija: Rezar, Skok, Prošt, J. Dobelšek 3, L. Žvižej 1, Barišič, Bilbija 2, Cehte 2, Skube, Špiler 2, Zorman 2, Kavaš 3, Natek, Miklavčič 2, Gajič 9, Konečnik, Mlakar 2, M. Žvižej 4, Kozomara.

A. B.