Foto:
Foto:

Strašni Španci so se v zadnjih dveh sezonah okrepili z 12 izjemnimi rokometaši. Letošnji novinci so Zoran Lubej, Hrvat Ivano Balić, Danca Kasper Hvidt in Lars Jörgensen, Portugalec Ricardo Andorinho in Kubanec Vladimir Rivero.

V prvih dveh krogih so Wislo in Crveno zvezdo skupno premagali kar za 31 golov.

"Tekma v Pamploni bo za nas nekaj novega. Na dosedanjih tekmah smo bili namreč vselej papirnati favoriti, v Španiji pač ne bomo. V minuli sezoni so nam bile takšne tekme pisane na kožo," je dejal trener Celjanov Miro Požun in nadaljeval:"To je sijajna ekipa, ki ima na vsakem mestu po dva vrhunska igralca. Na dosedanjih dveh tekmah so vse naredili že v prvih 15 minutah. Njihov glavni adut je obramba 6-0, v napadu pa imajo sijajne in izjemno močne posameznike. Gostovanja se ne bojimo. V tem dvoboju lahko samo dobimo."

Nenad Bilbija in Miha Gorenšek še nista nared za hude napore, stanje kapetana Edvarda Kokšarova se izboljšuje.

"Pred nami je izjemno težka tekma. O Portlandu nima smisla izgubljati besed. Naša motivacija je na najvišji možni ravni. Njihova obramba se občasno zdi nepremagljiva, njihovi igralci pa so pravi mojstri, ki jim ne manjka domišljije," je opisal nasprotnika bombarder Sregej Rutenka.

Tekma se bo začela v soboto ob 18.00 (prenos na TVS 2), sodila pa bosta Grka Migas in Bavas.

Sobota ob 18.00:
PORTLAND - CELJE PIV. LAŠKO
Nedelja ob 19.00:
CRVENA ZVEZDA - WISLA

Lestvica:                              
PORTLAND SAN ANTONIO  2  2 0 0 74:41  4
CELJE PIVOVARNA LAŠKO 2  1 0 1 61:56  2
CRVENA ZVEZDA         2  1 0 1 55:76  2
WISLA PLOCK           2  0 0 2 42:59  0
V osmino finala vodita prvi dve mesti.