Matjaž Brumen obžaluje, da se je
Matjaž Brumen obžaluje, da se je "lepa zgodba končala". Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Dogovor o poplačilu obveznosti med igralci in vodstvom kluba ni uspel. Vodstvo je igralcem ponudilo izplačilo četrtino dolgov, medtem ko so igralci zahtevali do 60 odstotkov. "Očitno vsi igralci niso bili enakega mnenja, da je to smiselno. Večina je bila za to, da se na tak način poplačajo dolgovi, določeni med njimi pač ne in zaradi tega razloga pogajanja niso bila uspešna," je za TV Slovenija dejal direktor kluba Aleš Koršič.

Brumen: Nismo krivi za nastalo situacijo
A igralci, ki so se na javnost obrnili tudi z odprtim pismom, zavračajo krivdo za takšen razplet. "V zadnjem mesecu smo z odgovornimi skupaj reševali situacijo, a smo zahtevali boljše pogoje, to je do 60 odstotkov poravnanih obveznosti skozi daljše časovno obdobje. Ta zahteva ni bila sprejeta. Dejstvo je, da mi nismo krivi za nastalo situacijo, ampak je krivce treba poiskati drugje," pa je povedal Matjaž Brumen, ki je za klub igral zadnjih šest sezon.

Klub v stečaj?
Če ne bo velikega preobrata, bo klub končal v stečaju, kar pomeni, da bodo igralci ostali brez denarja. Novo športno pot pa bo koprski rokomet najverjetneje začel v tretji ligi.

Koper ostal brez prvoligaškega rokometa
Koper ostal brez prvoligaškega rokometa