Matjaž Brumen bo pomagal povratniku v prvo ligo. Foto: Slovan
Matjaž Brumen bo pomagal povratniku v prvo ligo. Foto: Slovan

V svoji karieri je Brumen zaigral za številne klube doma in po Evropi. Kariero je začel pri ljubljanskih Prulah, pozneje pa je zastopal barve Celja, s katerim je osvojil naslov v Ligi prvakov leta 2004.

Igral je še za koprski Cimos, skopski Vardar, Gorenje iz Velenja, Nexe in nazadnje za Izolo. Za slovensko izbrano vrsto je zbral 131 nastopov in dosegel 385 zadetkov.

"Po dolgem času se je lepo vrniti domov, v Ljubljano. Čeprav živim v Kopru, se z veseljem vračam v naše glavno mesto. Želim in upam, da bom ekipi pomagal po svojih najboljših močeh. Verjamem, da nam bo zdravje naklonjeno skozi sezono in da se bomo čim prej ujeli z novimi soigralci," je ob podpisu pogodbe dejal Brumen.

Klub s Kodeljevega se sicer med prvoligaše vrača po dveh letih.

Priznanje za Grosovo

Vodstvo francoske ženske rokometne lige je slovensko reprezentantko Ano Gros razglasilo za najboljšo desno zunanjo igralko prvenstva. Devetindvajsetletnica je članica Bresta, za katerega bo igrala še dve sezoni, v dresu svojega kluba pa je navduševala tako v francoskem prvenstvu kot v Ligi prvakinj. Grosova je v letošnji sezoni francoskega državnega prvenstva dosegla 125 golov na 19 tekmah, s čimer je bila ob predčasnem koncu lige najboljša strelka.