V Celju že sestavljajo mozaik za prihodnjo sezono. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
V Celju že sestavljajo mozaik za prihodnjo sezono. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

21-letni levi zunanji igralec velja za zelo nadarjenega. Kljub mladosti je že zaigral za hrvaško člansko reprezentanco. Za prihod v Celje se je odločil kljub ponudbam iz nekaterih drugih klubov, v prvi vrsti predvsem Zagreba.

"Gre za velik klub z izjemnim spoštovanjem v Evropi in nastopanje tu bo stopnica ali dve višje v moji karieri. Pred odločitvijo sem se pozanimal o vseh podrobnostih in od prav vseh sem slišal le superlative, tako o igralcih, trenerju, kot organiziranosti kluba. Tako sem stoodstotno prepričan, da je ta odločitev prava. To je ekipa v kateri sem se najbolj videl, saj je mlada, ambiciozna in z odličnim trenerjem, zato je Celje imelo prednost pred drugimi ponudbami," je povedal 197 cm visoki Splitčan.

Trener Celjanov Vladan Matić ni skrival zadovoljstva: "Mislim, da smo z Ivanom našli pravo rešitev in pravega igralca. Kljub svoji mladosti je na tekmah lige SEHA in na evropskih preizkušnjah pokazal, da gre za odličnega igralca na položaju levega zunanjega igralca, ki je poleg tega, da je nevaren za nasprotnikova vrata, zelo dober tudi v obrambnih nalogah. Kljub svojim letom je zelo zrel, kar je navsezadnje pokazal tudi z odločitvijo, da kljub nekaterim drugim ponudbam podpiše za naš klub in se tu dokončno razvije v vrhunskega igralca."