Pod predsednikovanjem Toneta Turnška so Celjani osvojili tudi Ligo prvakov leta 2004. Foto: MMC RTV SLO
Pod predsednikovanjem Toneta Turnška so Celjani osvojili tudi Ligo prvakov leta 2004. Foto: MMC RTV SLO
Celjani so v nekaj mesecih doživeli pravi kadrovski cunami. Med drugim sta odšla tudi Uroš Zorman in trener Zvonimir Serdarušić. Foto: Sandi Fišer

"Edini razlog za ta korak je moje iskreno prepričanje, da mora biti na tem mestu predstavnik generalnega pokrovitelja kluba, tako kot je bilo to v zadnjih dvajsetih letih delovanja kluba," je v odstopni izjavi zapisal Turnšek.

Funkcija je postala breme in ne več izziv
"V praksi sem še enkrat spoznal, da je potrebno imeti pri opravljanju tako pomembne funkcije v rokah tudi vzvode, potrebne za iskanje virov financiranja kluba. V sedanjih kriznih gospodarskih časih je to še bolj pomembno. Teh vzvodov kot upokojenec, ki ni več aktivno vpet v gospodarska dogajanja, nimam, zato mi je ta funkcija postala breme in ne več izziv."

"V klubu vladajo dobri odnosi"
"Na takšno odločitev ne vplivajo aktualna dogajanja v klubu, saj gre razvoj po pravi, edini možni poti, ki smo jo skupaj začrtali v vodstvu kluba. V klubu vladajo sicer pozitivni in dobri odnosi, kar pomeni, da moj odstop tudi ni povezan s kakšnimi nesoglasji. Nasprotno, tako ali drugače bom s tem klubom ostal večni prijatelj in njegov prvi navijač," je med drugim v izjavi za javnost zapisal Turnšek.

Turnšek je tako še drugič zapustil mesto predsednika v najtrofejnejšem slovenskem rokometnem klubu. Prvič se je poslovil leta 2007 in se vrnil leta 2010.

"Verjemite, klub je na pravi poti"
"Čas je, da gradnjo prepustim tistim, v katere zaupam in v katere verjamem. Sam bom vsem tem in klubu še naprej stal ob strani ter jim pomagal po svojih najboljših močeh, k enakim dejanjem pa želim pozvati vso ožjo in širšo športno javnost, kjer se trenutno nabira preveč negativizma in strahu. Verjemite mi, klub je na pravi poti," je zaključil Turnšek.

Celjane so pred kratkim zapustili nosilci igre Uroš Zorman, Renato Vugrinec, Aleš Pajovič, Dragan Gajič in Miladin Kozlina.