Dragan Gajič v soboto še ne bo igral. Foto: www.rk-celje.si
Dragan Gajič v soboto še ne bo igral. Foto: www.rk-celje.si

Celje Pivovarna Laško bo v soboto ob 17. uri v osmini finala Pokala EHF igralo proti Tatran Prešovu: "Slovaki so zelo neugodna ekipa, ki igra zelo hiter rokomet in za evropske razmere neznačilno obrambo 4-2," pravi Serdarušić, ki bo lahko računal na Renata Vugrinca in Aleša Pajoviča, medtem ko je Gajiča, ki se je pred kratkim razšel z Zagrebom, ustavila poškodba. Povratna tekma bo prihodnjo soboto na Slovaškem.

Aragon - nagrada za uspešno sezono
V osmini finala Pokala EHF bo igral tudi Trimo. Tekmec je močan: Aragon iz Zaragoze. Prvo tekmo bosta ekipi igrali v soboto ob 19. uri v Trebnjem. Vloga favorita je na strani Špancev, Trebanjci (tudi Uroš Paladin bo stisnil zobe) pa bodo poskušali dobiti vsaj domače srečanje. "Tekmo jemljemo kot poseben dodatek na uspešno sezono. Aragon je realno močnejši tekmec, vendar naj to pokaže na igrišču," pravi sekretar kluba Roman Šavrič.

Koprske možnosti 50:50
V Pokalu pokalnih zmagovalcev slovenske barve zastopa koprski Cimos, ki se bo v osmini finala meril s španskim Granollersom. Prva tekma bo v soboto ob 19. uri v dvorani Bonifika. "Tekma nima pravega favorita in naše možnosti ocenjujem na 50-odstotne," pravi Matjaž Brumen. Zoran Jovičića, ki se je poškodoval na zadnji prvenstveni tekmi, verjetno ne bo igral, isto velja za Davida Špilerja. V ekipo se vrača levo krilo Jure Dobelšek.

Slovan šele v sredo
V Evropi igra tudi Slovan, ki bo prvo tekmo osmine finala Pokala challenge proti Ystadsu igral šele v sredo ob 19. uri na Švedskem, povratno pa prihodnjo nedeljo v domači dvorani.

POKAL EHF, osmina finala, prvi tekmi
Sobota ob 17.00:
CELJE PIVOVARNA LAŠKO - TATRAN PREŠOV

Ob 19.00: TRIMO TREBNJE - ARAGON ZARAGOZA
Povratni tekmi bosta 20. februarja.

POKAL POKALNIH ZMAGOVALCEV, osmina finala
Prva tekma, sobota ob 19.00:
CIMOS KOPER - GRANOLLERS
Povratna tekma bo 21. februarja.

POKAL CHALLENGE, osmina finala
Prva tekma, sreda ob 19.00:
YSTADS (ŠVE) - SLOVAN
Povratna tekma bo 21. februarja.