Foto:
Foto:

Celjani bodo v soboto ob 15.30 v Nemčiji branili sedem zadetkov prednosti. Požunu nekaj skrbi povzroča gripa, ki je prizadela vratarja Dejana Perića in Miladina Kozlino.

Imamo še nekaj rezerv. Te so predvsem v večji zbranosti, saj smo v Celju v napadu izgubili 10 žog. Lemgo na svojem parketu dosega vsaj tolikšno število golov, kot smo jih mi pod Golovcem (32), zato bo potrebna enaka volja kot v Celju in povsem trezna glava. Vem, da smo se sposobni uvrstiti v polfinale," je optimističen Miro Požun.

"Rezultat iz prve tekme še ne odloča o ničemer, v Nemčiji nam bo težje. Dobro moramo analizirati srečanje in zmanjšati število napak. Sposobni smo uvrstitve v polfinale. Vsi sedaj pričakujejo, da se bomo uvrstili naprej, kar sicer je določen pritisk, a vsekakor manjši kot če bi bil polfinale uvrščen med klubske cilje. Te smo mi že uresničili," je dejal z 10 goli najboljši strelec prvega srečanja Sergej Rutenka.

"Na nedeljo smo pozabili, mislimo le še na sobotno srečanje. Ugoden rezultat nas ni uspaval, v drugo srečanje bomo šli dovolj previdno in hkrati odločno. Sedem zadetkov razlike, ne, to še ni vstopnica za polfinale. Lemgo je favorit za naslov evropskega prvaka, oboji smo pod pritiskom, saj so apetiti kluba, navijačev in tudi igralcev po teh uspehih nekoliko narasli," pa je previden Renato Vugrinec.

Danes ob 15.30:                   *  
LEMGO - CELJE PIV. LAŠKO        25:32
                                     
Ob 18.00:                            
FOTEX - CIUDAD REAL             24:33
                                     
Nedelja ob 15.30:                    
MAGDEBURG - PICK SZEGED         31:30
                                     
Ob 18.00:                            
ZAGREB - FLENSBURG              27:30
                                     
POKAL POKALNIH ZMAGOVALCEV           
                                     
ČETRTFINALE, povratna tekma          
Danes ob 19.00:                      
GORENJE - SPORTING LIZBONA      27:33
         * - izidi prvih tekem