Čeprav je Celje Pivovarna Laško v Ligi prvakov doživela nov poraz in je v drugem delu še brez točke, je treba pohvaliti spodbudno igro in bojeviti pristop. Foto: MMC RTV SLO
Čeprav je Celje Pivovarna Laško v Ligi prvakov doživela nov poraz in je v drugem delu še brez točke, je treba pohvaliti spodbudno igro in bojeviti pristop. Foto: MMC RTV SLO

Naredili smo nekaj osnovnošolskih napak, ki se nam ne smejo dogajati.

Trener Celja Tone Tiselj
Aljoša Rezar
Aljoša Rezar je ubranil 18 strelov. Foto: MMC RTV SLO

V obračunu 3. kroga drugega dela Lige prvakov je bilo na koncu 31:26. Neobremenjeni pivovarji so po zadetku Mirze Terzića in odličnih obrambah Aljoše Rezarja (11 do odmora) prvič povedli prav ob koncu prvega polčasa (15:16) in v drugem delu zadnjič zagrozili v 53. minuti, ko so po zadetkih odličnega Vasje Furlana in Tomaša Reznička izenačili. Nemški odgovor je bil bliskovit in dve minuti pozneje je bilo že 28:25.

Ob koncu polčasa celjski niz 0:5
Rhein-Neckar Löwen, ki po 21 krogih Bundeslige za Kielom zaostaja že 15 točk, je bil pod pritiskom zmage, saj se z Zagrebom bori za četrtfinale. V 18. minuti je bilo 12:9. Trener Tone Tiselj je reagiral in na mesto organizatorja poslal Furlana, pri 13:9 pa vzel minuto odmora. Napad je deloval, toda v obrambi je bilo preveč dobljenih zadetkov iz protinapadov. Nemško vodstvo s 15:11 je Celje podžgalo in polčas so na krilih Rezarja (na koncu 18 obramb) končali s petimi zaporednimi goli, pri čemer so odlično igrali tudi z igralcem manj.

Nič ni bilo z napeto končnico
Ekipa iz Karlsruheja, ki je ostala brez trenerja Noke Serdarušića (zdravstvene težave), je hitro spet prevzela pobudo, toda večje prednosti si ni mogla priboriti. Z igralcem več so se nevarno odlepili na 22:19, pri čemer sta jim pomagala tudi ciprska sodnika. V 48. minuti je bilo 25:22, nato je spet nastopilo celjsko obdobje. Furlan je s četrtim golom ekipo približal na gol zaostanka, Rezniček je izenačil in obetala se je napeta končnica. Toda s tremi hitrimi goli, enega je prispeval tudi prvi strelec tekme Uwe Gensheimer (skupaj osem golov), je bila tehtnica kmalu spet na strani "levov".

Tiselj zadovoljen, a ne s končnico
"Žal nam je v zadnjih minutah srečanja zmanjkalo moči in sreče, oziroma smo napravili nekaj nepotrebnih napak. Dobrih petdeset minut smo bili enakovredni domači ekipi, ki je neprimerno kvalitetnejša in ima daljšo klop od naše, kar so ob koncu realizirali. Sem pa resnično nezadovoljen s tem kako smo odigrali zadnji del tekme in zapravili res lepo priloložnost za presenečenje. Naredili smo nekaj osnovnošolskih napak, ki se nam ne smejo dogajati," je tekmo pokomentiral Tiselj, ki je imel na voljo le 13 igralcev. Zaradi poškodbe ni mogel igrati niti Miladin Kozlina.

Liga prvakov - drugi del, 3. krog
Skupina 2:
RHEIN-NECKAR - CELJE PIV. LAŠKO
31:26 (15:16)

Gensheimer   8       Kokšarov    6
Sigurdsson   7 (5)   Rezniček    6
Filip        5       Furlan      5
Jurasik      3       Terzić      4
Schwarzer    3       Bedekovič   1
Tkaczyk      2       Toskić      1
Tkaczyk      2       Špiler      1
Harbok       1       Kojić       1
Klimovets    1       Ščurek      1
Groetzki     1                    
Sedemmetrovke: 5/5; 0/1           
Izključitve:     4; 10            
3.840 gledalcev.                  


CHAMBERY - CROATIA OSIGURANJE 26:30 (12:16)


Lestvica:
CHAMBERY 5 4 0 1 +14 8
RHEIN-NECKAR LÖWEN 5 2 2 1 +9 6
CROATIA OSIGURANJE 5 2 2 1 +4 6
CELJE P. LAŠKO 5 0 0 5 -28 0

T. O.

Naredili smo nekaj osnovnošolskih napak, ki se nam ne smejo dogajati.

Trener Celja Tone Tiselj