Celjski rokometaši so na turnirju v Franciji pokazali dobre predstave. Foto: CPL
Celjski rokometaši so na turnirju v Franciji pokazali dobre predstave. Foto: CPL

Po izenačenem prvem polčasu (20:20) se je tekma prelomila na začetku drugega, ko so imeli Celjani v devetih minutah tri izključitve, kar je Nantes izkoristil in se odlepil. Domačinom je nato ob bučni podpori s tribun uspelo ubraniti prednost. Pri Celjanih sta bila s po sedmimi goli najučinkovitejša Miha Zarabec in Luka Žvižej.

"Ta turnir nam je prišel zelo prav, igrali smo proti dvema zelo dobrima nasprotnikoma. Včeraj smo prikazali odlično predstavo in z dobro igro v obrambi premagali francoske prvake. Tudi danes smo dobro odprli srečanje, vendar za zmago naredili preveč tehničnih napak in prejeli preveč lahkih zadetkov. Proti izredno čvrsti in močni ekipi Nantesa se je še posebej poznala odsotnost klasičnega desnega krila in dejstvo, da smo kar 16 minut odigrali z igralcem manj. Ne glede na to z nestrpnostjo pričakujemo začetek prvenstva, a do takrat nas čaka še trening, trening in še enkrat trening. Delo je tisto, ki tej ekipi lahko prinese uspehe, fantje se tega zavedajo, zato sem optimist,” je po turnirju dejal trener Celjanov Branko Tamše.

RK Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Skok 13/1 obramb; Blagotinšek 3, Ivič 6, Kaučič, Razgor 1, Poteko 1, Miklavčič 3, Sliškovič 3, Zarabec 7, Kodrin 1, Pešič 2, Kasal, Žvižej 7.