Kapetan celjskih rokometašev je bil nezgrešljiv s črte sedmih metrov. Foto: Marko Madžarac
Kapetan celjskih rokometašev je bil nezgrešljiv s črte sedmih metrov. Foto: Marko Madžarac
Aleš Pajovič
Zaradi bolečin v hrbtu, ki so se pojavile med dopoldanskim ogrevanjem, Aleš Pajopvič na tekmi ni mogel pomagati 'pivovarjem'. Foto: Tina Uršič

Zaradi težav s hrbtom so Celjani morali zaigrati brez strebra obrambe Aleša Pajoviča. Prvi polčas so dobili Nemci za tri gole (15:12). V drugem delu so gostje zaigrali učinkoviteje in so v 40. minuti izenačili na 20:20, nato pa tudi povedli za dva zadetka (21:23).

Flensburg do prednosti v končnici
V končnici je Flensburg znova prevzel pobudo in prešel v vodstvo, ki ga ni več izpustil iz rok. Ravno ob koncu pa so Nemci prišli do štirih golov prednosti (33:29), ki jo bodo branili na povratni tekmi v Sloveniji.

Najboljši strelec "pivovarjev" je bil kapetan Edvard Kokšarov, ki je dosegel kar 11 golov, pri tem je vnovčil vseh 8 sedemmetrovk. Gajič, Zorman in Marguč so se po štirikrat vpisali med strelce.


IZJAVI PO TEKMI

Zvonimir Serdarušič: "V drugem delu smo imeli rezultat, ko smo vodili za dva. Na koncu smo izgubili za štiri in morda me kdo ne bo razumel, a jaz sem zadovoljen. To pa zato, ker smo se v obrambi izjemno borili in da si upamo iti do konca. Mala Marguč in Razgor sta igrala odlično in to v obrambi, ki je nismo veliko trenirali in je nastala sedaj po vseh teh poškodbah. V večini tekme smo igrali izjemno pametno, tako kot smo se dogovorili. Nismo izgubljali niti, kot na nekaetrih prejšnjih tekmah in to me dela zadovoljnega. Morda bo kdo rekel, da če bi bili popolni, bi naredili še boljši rezultat, a to ni nujno, kajti tudi Flensburg danes ni bil povsem na svojem nivoju. Sedaj nas čaka izjemno naporen teden."

Alem Toskič: "Na koncu nam je malo žal, saj smo imeli še nekaj minut pred koncem zelo dober rezultat. Kljub vsemu mislim, da smo lahko zadovoljni, saj smo pokazali da se znamo boriti in da nas ni tako lahko ustaviti. Razlika štirih zadetkov je dosegljiva in s podporo Zlatoroga ter našo borbenostjo nam lahko uspe. Najprej pa moramo še v Koper, zato bomo najprej razmišljali o tej tekmi."

POKAL EHF, četrtfinale, 1. tekme

FLENSBURG (NEM) - CELJE PIVOVARNA LAŠKO
33:29 (15:12)

Flensburg: Beutler 11 obramb, Sjöstrand 4 obrambe; Karlsson 1, Carlén 1, Eggert 6/6, Fahlgren 1, Mogensen 5, Hansen 7, Christiansen 4/1, Djordjić, Johannsen, Heinl, Petersson 8, Boesen, trener: Per Carlen

Celje PL: Štochl 14/1 obramb, Rezar, Lapajne; Marguč 4, Vugrinec 2, Razgor, Toskić 3, Ranevski, Gajič 4, Koljanin, Kokšarov 11/8, Zorman 4, Dačevič 1, trener: Zvonimir Serdarušič

Izključitve: 8 min; 4 min;
7-metrovke: 7/8; 8/8.

Povratna tekma bo v soboto, 3. aprila.

Sobota:

FRISCH AUF GÖPPINGEN NEM - KADETTEN ŠVI
LEMGO NEM - ARAGON ZARAGOZA ŠPA
Nedelja:
DUNKERQUE FRA - NATURHOUSE LA RIOJA ŠPA

Povratne tekme bodo 3. in 4. aprila.