Foto:
Foto:
Pick Szeged je Celjanom povzročal obilo težav.
Na tekmi je kljub poškodbi nastopil tudi steber obrambe Miladin Kozlina.
Miro Požun

Tekmo so bolje začeli evropski prvaki, ki so povedli s 3:2, a je Madžarom uspela serija, s katero so si pridobili dva zadetka prednosti. Do polčasa se je gostiteljem uspelo vrniti in prvi del so dobili z 11:10. V drugem polčasu se je nadaljevala nervozna igra na obeh straneh. Remi je Celjanom prinesel Edvard Kokšarov, ki je bil tudi najboljši strelec srečanja z devetimi zadetki. Pri gostih je Danijel Andjelković dosegel pet golov.

Dobra obramba, slab napad
Tekma v celjski dvorani Zlatorog se je začela zelo nervozno. Povedli so sicer Celjani (1:0 in 3:2), a so Madžari sredi prvega dela prevzeli vajeti igre in v 16. minuti po zadetku Andjelkovića povedli s 6:4. Pri evropskih prvakih je bil v tem delu igre v napadu razpoložen le Sergej Rutenka, ki je dosegel tri zadetke.

Po minuti odmora, ki jo je zahteval trener Miro Požun, je rokometašem iz mesta ob Savinji uspelo izničiti zaostanek in po izenačenju na 7 in 8 so povedli z 10:8. V tem obdobju so Celjani uspešno izkoristili izključitev Andjelkovića.

Madžarski podprvaki so se podobno kot Celjani vrnili in izenačili na 10. V tem obdobju je celjske strelce uspešno zaustavljal madžarski vratar. Izid polčasa (11:10) je postavil Rutenka. Ob koncu polčasa sta sodnika neupravičeno razveljavila zadetek Uroša Zormana, ki je bil zaradi ugovarjanja izključen. V prvem polčasu je vratar Gorazd Škof ubranil kar dve sedemmetrovki.

Celjane reševal Kokšarov
Drugi polčas so s tremi zaporednimi zadetki bolje začeli Madžari, ki so izkoristili izključitev Zormana in slabo igro Celjanov v napadu. Dvakrat je iz protinapada zadel Ferenc Ilyes. Kot se spodobi za evropske prvake, se tudi tokrat slovenski prvaki niso predali. Po dveh zadetkih Kokšarova in Rutenke so povedli s 15:13.

Srečanje se je nadaljevalo v valovih in Madžari so znova izenačili na 15. Celjani so nato izpeljali tri dobre napade zapored in prvič na tekmi povedli za tri. V tem obdobju je v napadu blestel predvsem ruski reprezentant Kokšarov, ki je prerešetal "madžarsko" mrežo.

Madžari so se kot po pravilu tudi tokrat vrnili in znižali na 20:19. Serijo gostov je s svojim drugim golom prekinil krožni napadalec Matjaž Mlakar. Ob koncu tekme je v prvi plan stopil Andjelković, ki je zadel dvakrat in minuto pred koncem popeljal goste v vodstvo. V zadnjem napadu Celjanov je z igralcem več zadel Kokšarov in postavil končni izid srečanja. Povratna tekma bo prihodnjo nedeljo ob 19.00.

Izjave po tekmi
Miro Požun, trener Celja PL: "Madžari so prikazali odlično igro. Vidi se, da so njihovi igralci izjemno tehnično podkovani, tako da so si neodločen izid povsem zaslužili. Mi smo s svojimi dosedanjimi izidi naredili več, kot smo sposobni. Imamo zelo ozek krog igralcev, po superpokalu v Španiji pa smo nekoliko padli. Svojim varovancem čestitam za borbenost in igro v obrambi, v napadu pa je bilo preveč individualnih napak."

Peter Kovacs, trener Picka: "Na Celjane smo se temeljito pripravili. Računali smo na njihovo utrujenost. V Szegedu nas čaka nova težka tekma, napovedati zmagovalca pa je silno nehvaležno. Upam, da bo zmagala moja ekipa."

LIGA PRVAKOV, osmina finala, prva tekma 
CELJE PL - PICK SZEGED 23:23 (11:10)
Kokšarov 9 (3) Andjelković 5 Rutenka 4 (2) Bajusz 5 (3) Brumen 2 Ilyes 4 Natek 2 Vadkerti 4 Mlakar 2 Bendo 1 Zorman 2 Berta 1 Kozlina 1 Djurković 1 Gajič 1 Laluska 1 Szabo 1 Sedemmetrovke: 5/7; 3/7 Izključitve: 10 min; 12 min

Osmina finala, prve tekme:

CELJE PIVOVARNA LAŠKO - PICK SZEGED
23:23 (11:10)

LEMGO - ČEHOVSKI MEDVEDI 45:32 (22:18)

GUDME - CIUDAD REAL 29:45 (18:24)

BARCELONA - PORTLAND SAN ANTONIO 28:22 (13:9)

ZAPOROŽJE - FOTEX 29:28 (12:15)

TATRAN PREŠOV (SLK) - KIEL 32:38 (13:20)

KOLDING - MONTPELLIER 38:29 (19:13)

SÄVEHOF (ŠVE) - FLENSBURG 34:30 (17:14)