Zvonimir Serdarušić je zadovoljen z izkupičkom s prve tekme. Foto: MMC RTV SLO
Zvonimir Serdarušić je zadovoljen z izkupičkom s prve tekme. Foto: MMC RTV SLO
Jure Natek
Jure Natek je v izdihljajih tekme izvedel zaključni strel, a mu je zmagoviti zadetek preprečil odlični vratar Bosne Nebojša Grahovac. Foto: www.rk-gorenje.com
Koprčani v Španijo z golom razlike
Gorenje iz Sarajeva s točko

Tekmo so v Celju za odtenek bolje začeli gostje iz Slovaške, ki so vodili do četrte minute, v šesti minuti pa je Celjanom uspelo "zrežirati" preobrat in so nato nasprotniku pobegnili za tri zadetke. Igro domačih so sestavljale vrhunske poteze in začetniške napake, v prvem polčasu pa so največ vodili za pet zadetkov. V nadaljevanju so se Slovaki izkazali za trd oreh, saj so sredi polčasa povedli s 25:26, a so varovanci Zvonimirja Serdarušića ohranili trezne glave in slovaškega prvaka premagali s tremi goli razlike (35:32). Vprašanje je le, ali bo prednost zadostovala na gostovanju v Prešovem.

Serdarušić: Naša igra je zelo nihala!
"Zadovoljen sem z zmago, nikakor pa z igro," je po tekmi povedal Serdarušić in dodal: "Naša igra je zelo nihala. V drugem delu smo imeli izjemno slab del, v katerem smo Tatranu dovolili, da pride celo do vodstva. Slabo smo igrali tako v obrambi kot napadu, vendar smo na srečo po tem, ko smo zamenjali obrambnega igralca na Radčenku, to izkoristili in ob njihovih napakah tekmo na koncu dobili."

Velenjčani iz Sarajeva s točko
V Sarajevu je Gorenje iz Velenja gostovalo pri Bosni. Domačih organiziranih navijačev ni bilo veliko, zato so do izraza prišli zlasti slovenski navijači, ki so uprizorili sijajno vzdušje. V Zetri so spremljali sila izenačeno tekmo, saj sta bili ekipi do 20. minute, ko je Bosna povedla 12:10, ves čas poravnani. Prvi polčas so dobili domači, v drugem pa so celo z igralcem manj povedli z 21:17. Velenjčani so se vrnili in v 56. minuti prek Mihe Žvižeja tudi povedli (29:30), a je rokometašem Bosne rezultat uspelo izenačiti. Zaključni strel je v izdihljajih tekme izvedel Jure Natek, a je sijajni Nebojša Grahovac s svojo 19. obrambo rešil točko.

Tamše: Pred tekmo bi podpisal za točko
"Pričakoval sem tako tekmo, saj smo vedeli, da mora Bosna doma nujno zmagati," je po tekmi povedal trener Gorenja Branko Tamše in dodal: "Vsi so že videli Bosno kot zmagovalko, toda ekipa je pokazala velik karakter in se izvlekla iz izgubljenega položaja. Pred tekmo bi podpisal za točko."

Liga prvakov, skupina B, 7. krog:
BOSNA - GORENJE 31:31 (17:15)
Doborac 9, Medjić, Amaudovski po 6, Kapisoda 4 (3), Banić, Vražalić po 2, Pucelj 1; Čupić 7 (1), Natek 4, Bezjak, Cehte, Šimič, Žvižej, Štefanič po 3, Golčar, Harmandić (2) po 2, Bajram, Rnić po 1.

Sedemetrovke: 3/3; 3/4
Izključitve: 12; 8 min

KIELCE - RHEIN-NECKAR L. 32:35
VESZPREM - CHAMBERY 31:26

Lestvica: Veszprem in Rhein-Neckar po 12, Kielce 9, Gorenje, Chambery in Bosna po 3.

Skupina A:
PAOK SOLUN - PICK SZEGED 27:26
MONTPELLIER - CONSTANTA 37:24
ČEHOVSKI MEDVEDI - VALLADOLID 36:24

Lestvica: Montpellier 12, Čehovski medvedi 10, Valladolid 9, Constanta 6, Pick Szeged 3, Paok 2 točki.

Pokal EHF, osmina finala, prvi tekmi:
CELJE PIVOVARNA LAŠKO
- TATRAN PREŠOV 35:32 (18:15)
Kokšarov 9 (3), Toskić, Zorman po 7, Vugrinec 6, Pajovič 3, Savič, Razgor (1), Kojič po 1; Antl 8 (1), Mazur, Hunady (1) po 6, Radčenko 5, Mikeci, Dudaš po 3, Mažar 1.

Sedemetrovke: 4/5; 2/3
Izključitve: 14; 14 min

TRIMO TREBNJE - ARAGON ZARAGOZA 35:26 (18:12)
St. Skube 9, Se. Skube 5, Korelec 5; Sorli 6.

Povratni tekmi bosta 20. februarja.

Pokal pokalnih zmagovalcev, osmina finala:

CIMOS KOPER - GRANOLLERS 27:26 (10:11)
Špiler 9, Laluska 5; Čutura 8, Puig, Svitlica po 4.

Povratna tekma bo 21. februarja.

Koprčani v Španijo z golom razlike
Gorenje iz Sarajeva s točko