Jaka Malus je bil s petimi goli eden izmed junakov zmage nad Flensburgom. Malus je bil uvrščen tudi v idealno sedmerico 3. kroga Lige prvakov. Foto: www.alesfevzer.com
Jaka Malus je bil s petimi goli eden izmed junakov zmage nad Flensburgom. Malus je bil uvrščen tudi v idealno sedmerico 3. kroga Lige prvakov. Foto: www.alesfevzer.com
David Miklavčič
Nekdanji slovenski reprezentant David Miklavčič je mladi velenjski ekipi prinesel izkušnje. Foto: www.alesfevzer.com
Pod lupo: Novi trener Celja PL Tomaž Ocvirk
V sredo rokometni derbi: pivovarji – ose
Celjani znižali proračun, evropski velikani pa so ga povišali

Pivovarji so se odlično odzvali na menjavo trenerja, saj so na prvi tekmi pod vodstvom Tomaž Ocvirka na kolena spravili nemškega prvaka Flensburg. Zato obračun z Velenjčani, s katerimi sicer niso izgubili od decembra 2013, pričakujejo še z dodatnim optimizmom.

Ocvirk: Na derbiju je nasprotnik vedno nevaren
"Velenje ima odlično ekipo. Svojim mladim, domačim igralcem so dodali nekaj izkušenih in tako dobro sestavili igralski kader. Vsi vemo, kaj pomenijo obračuni Celja in Velenja in da so to tekme, ki imajo poseben naboj. Ne glede na to, da smo v vlogi favorita, je to tekma, kjer je nasprotnik vedno zelo nevaren. Krasi jih dobra obramba, želja, borbenost, agresivno pristopajo do napadalcev, in to so elementi, na katere se moramo pripraviti. Znova pa moramo seveda razmišljati predvsem o sebi, biti na svojem nivoju in pokazati svoj pravi obraz,"
je za spletno stran celjskega kluba dejal trener Celjanov Ocvirk.

Jovičić: Celje je velik favorit
Velenjčani so pred sezono prevetrili ekipo, saj je prišlo kar deset novincev. Nov je tudi trener Zoran Jovičić, ki pred obračunom s pivovarji pravi: "V Celju nas čaka še ena zahteva tekma. Pričakujem praznik rokometa. Tekme med Gorenjem Velenjem in Celjem Pivovarno Laško so vedno veljale za prave rokometne derbije. Tekma bo pokazala, kje smo v tem trenutku. Ne glede na vse je Celje v tem trenutku velik favorit za zmago. A mi v Celje odhajamo odločeni in z željo, da na tekmi iztržimo največ, kar lahko."

Moštvi sta se nazadnje pomerili konec maja, v zadnjem krogu lanske sezone državnega prvenstva, ko so Celjani z zmago s 30:24 potrdili 22. naslov državnih prvakov. A seveda bo tekma v sredo povsem nova zgodba.

Malus: Ponoviti tekmo proti Flensburgu
"So dobra, spremenjena ekipa, lačna uspehov. So mladi z nekaj izkušenimi igralci, kot sta Miklavčič in Špelič. Pričakujem zanimivo in izenačeno tekmo, mi pa moramo igrati podobno odločno kot proti Flensburgu, saj lahko samo tako premagamo nasprotnika in pridemo do dveh točk,"
napoveduje Jaka Malus, ki je bil zaradi odlične predstave proti Flensburgu uvrščen v postavo kroga.

Miklavčič: Dali bomo vse od sebe
Eden najizkušenejših v velenjski zasedbi je David Miklavčič: "Pred nami je tekma, ki je vedno veljala za derbi. Kljub takšnemu poimenovanju tekme s Celjem se mi na sredo pripravljamo tako kot na vsak obračun do zdaj. Je pa res, da je verjetno zaradi dejstva, da gre za večni derbi, prisotnega tudi nekoliko več naboja in želje, pri nas igralcih, da pokažemo dobro igro. Se pa bolj kot z igro nasprotnika ukvarjamo z lastno igro. Mi bomo na igrišču dali vse od sebe. Če bo to dovolj, bomo videli v sredo. Ne glede na izid gremo hrabro naprej."

Ker je mesec oktober namenjen tudi ozaveščanju o raku dojk, bodo imele ženske na tekmo brezplačen vstop.

ROKOMET

DRŽAVNO PRVENSTVO (M)

1. NLB LIGA, 5. krog

Sreda ob 19.00:
MARIBOR BRANIK – RIKO RIBNICA

Ob 20.15:
CELJE PIVOVARNA LAŠKO – GORENJE VELENJE
Prenos na TV SLO 2 in na MMC-ju.

Sobota ob 18.00:
KRKA – SVIŠ IVANČNA GORICA

Ob 19.00:
JERUZALEM ORMOŽ – URBANSCAPE LOKA

KOPER 2013 – TRIMO TREBNJE

DOBOVA – DOL TKI HRASTNIK

Lestvica:                           
RIKO RIBNICA            4  3 1 0   7
GORENJE VELENJE         4  3 0 1   6
MARIBOR BRANIK          4  3 0 1   6
JERUZALEM ORMOŽ         4  3 0 1   6
TRIMO TREBNJE           4  3 0 1   6
CELJE PIVOVARNA LAŠKO   3  2 0 1   4
URBANSCAPE LOKA         4  2 0 2   4
KRKA                    4  1 1 2   3
DOL TKI HRASTNIK        4  1 0 3   2
SVIŠ IVANČNA GORICA     4  1 0 3   2
KOPER 2013              3  0 0 3   0
DOBOVA                  4  0 0 4   0
Pod lupo: Novi trener Celja PL Tomaž Ocvirk
V sredo rokometni derbi: pivovarji – ose
Celjani znižali proračun, evropski velikani pa so ga povišali