Kako se bodo Španci znašli v peklu dvorane Zlatorog? Foto: RTV SLO
Kako se bodo Španci znašli v peklu dvorane Zlatorog? Foto: RTV SLO
Miro Požun
Miro Požun verjame v svoje fante. Foto: EPA
Edvard Kokšarov
Edvard Kokšarov - alfa in omega slovenskih prvakov. Foto: EPA

"Na tekmo ne bomo šli 100-, temveč 200-odstotno," pred povratno tekmo četrtfinala Lige prvakov s Ciudad Realom napoveduje Jure Natek.Vsi v celjskem taboru so mnenja, da je v razprodanem Zlatorogu podvig mogoč.

Javnost ni tako optimistična. V anketi na strani www.rtvslo.si/sport le 43 odstotkov izmed več kot 1.600 sodelujočih vidi Celjane v polfinalu. Superkakovostni tekmec (Rutenka, Pajovič. Stefansson, Džomba. Metličić, Urios, Entrerrios) in v zadnjih sezonah po imenih najslabša zasedba slovenskih prvakov ne zbuja tako velikih apetitov. Pa vendar. S fanatično borbenostjo je mogoče vse.

Požun: Zaostanek mogoče nadoknaditi
"Zaostanek sedmih golov je vsekakor velik, a še vedno na meji, da ga je možno nadoknaditi. Najbolj pomembno bo, da na revanši odpravimo pomanjkljivosti s prve tekme, zaigramo še bolj ostro v obrambi in zaustavimo podaje na krožnega napadalca. Prav tako moramo izboljšati realizacijo v napadu, predvsem iz nasprotnih napadov, narediti čim manj tehničnih napak in se za strele odločati le iz najbolj ugodnih položajev," je recept, na katerega stavi strateg Miro Požun.

Harbok in Kokšarov nared
V moštvo se vrača bombarder Sergej Harbok, po težavah s hrbtom pa je začel trenirati tudi kapetan Edvard Kokšarov, ki odločno pravi: "O svojih poškodbah ne bi govoril. V soboto bom stopil na igrišče in skupaj s soigralci poskušal narediti vse za uvrstitev v polfinale."

Pravico v Celju bosta delila Nemca Bernd in Reiner Methe, delegat pa bo Italijan Adriano Ruocco.

ČETRTFINALE, povratne tekme           
                                      
Sobota ob 18.30:                 *  
CELJE PIV. LAŠKO - CIUDAD REAL   27:34
Ob 15.10:                             
FLENSBURG - KIEL                 32:28
Ob 16.15:                             
FOTEX VESZPREM - MONTPELLIER     21:23
Ob 16.30:                             
BARCELONA - PORTLAND SAN ANTONIO 21:25
        * - izidi prvih tekem