Edi Kokšarov je na zadnjem treningu pred odhodom obnovil poškodbo pete. Foto: Sandi Fišer
Edi Kokšarov je na zadnjem treningu pred odhodom obnovil poškodbo pete. Foto: Sandi Fišer
Chambery je na domačem parketu premagal tudi Barcelono. Foto: EPA

Celjani se s francoskimi podprvaki borijo za 4. mesto v skupini, ki še prinaša napredovanje med 16 najboljših evropskih moštev. Prvi medsebojni obračun bo danes ob 17. uri v Franciji, drugi pa že prihodnjo soboto v dvorani Zlatorog.

Poškodbe močno oklestile ekipo
Pivovarji so v krizi, tako igralski kot rezultatski, kar je pred dvema tednoma "odneslo" trenerja Zvonimirja Serdarušića. Na njegovo mesto je v torek sedel Miro Požun, tudi šok terapija pa ni mogla preprečiti poraza na derbiju proti Gorenju. Za nameček bodo Celjani v Chamberyju močno oslabljeni. Zaradi poškodb ne bo Luke Žvižeja in Aleša Pajoviča, v zadnjem trenutku pa je odpadel še Edi Kokšarov. Uroš Zorman in Dragan Gajič bosta stisnila zobe.

Francozi v Ligi prvakov doma dobili obe tekmi
Povsem drugačno vzdušje je v francoskem taboru, ki v domačem prvenstvu v tej sezoni še ne pozna poraza (8:0). V derbiju so celo odpravili branilce naslova iz Montpellierja. V Ligi prvakov je Chambery dobil obe domači tekmi proti Kielcam in Barceloni. Na lestvici imajo dve točki prednosti pred Celjani.

V Velenje prihaja Kasim Kamenica
Poleg Celjanov bodo na mednarodno prizorišče stopili še igralci Gorenja in Slovana. Velenjska zasedba bo v prvi tekmi tretjega kroga pokala EHF na domačem igrišču gostila hrvaško ekipo Nexe Našice, ki jo vodi nekdanji slovenski selektor Kasim Kamenica, Slovan pa bo v okviru pokala challenge doma gostil avstrijski Linz.

Mariborčani uspešni na prvi tekmi
Maribor Branik je na sobotni prvi tekmi 3. kroga pokala pokalnih zmagovalcev ugnal češko Karvino z 28:22, Cimos pa bo oba dvoboja z bolgarskim Spartakom iz Varne igral konec prihodnjega tedna v koprski dvorani Bonifika.

5. krog, skupina A
Danes ob 17.00 (TV SLO 2 in MMC):
CHAMBERY - CELJE PIV. LAŠKO
Danes:
KIEL - RHEIN NECKAR LÖWEN
KIELCE - BARCELONA 26:33 (11:18)


Lestvica:                            
RHEIN NECKAR LÖWEN 4 3 1 0 +20 7
KIEL 4 3 1 0 +22 7
BARCELONA 5 2 1 2 +16 5
CHAMBERY 4 2 0 2 -25 4
CELJE PIV. LAŠKO 4 1 0 3 -15 2
KIELCE 5 0 1 4 -18 1