Miro Požun meni, da Celjani, kljub temu, da igrajo doma, niso favoriti. Foto: MMC RTV SLO
Miro Požun meni, da Celjani, kljub temu, da igrajo doma, niso favoriti. Foto: MMC RTV SLO
Edi Kokšarov
Edi Kokšarov zaradi poškodbe ne bo mogel igrati proti Poljakom. Foto: Sandi Fišer
Celjani nadaljujejo Ligo prvakov

Od takrat se je v klubu marsikaj spremenilo. Ob trenerju Zvonimirju Serdarušiću je celjski klub ostal tudi brez Uroša Zormana, Aleša Pajoviča, Renata Vugrinca, Dragana Gajiča in Miladina Kozline. Ob tem pa bosta zaradi poškodbe odsotna še Edi Kokšarov in Luka Žvižej. Pivovarji pa so povrh vsega ostali še brez predsednika, potem ko je v četrtek odstopno izjavo podal Tone Turnšek.

Pred misijo (skoraj) nemogoče
Pomlajeno celjsko ekipo, v kateri je vrsta novincev, čaka skoraj nemogoč cilj premagati poljske prvake. Kar nekaj celjskih igralcev bo namreč prvič igralo v ligi prvakov, med njimi Nikola Ranevski, Vid Poteko in Žiga Mlakar, zanje bo sama tekma prvenec na velikem tekmovanju. Igralci so v sredo po nekaj mesecih le dočakali plače, in sicer prve po decembra sprejetih ukrepih, znižane za polovico. "Za nami so stresni dogodki in kopica odhodov igralcev. Trenutno imamo na voljo dvanajst igralcev in tri vratarje, ki imajo pravico nastopa za prvo ekipo. Imamo eno zdravo levo krilo, tri krožne napadalce, ter po dva igralca na drugih igralnih položajih. V ekipo je vključenih tudi več mladincev. Zato je vsaka tekma v državnem prvenstvu za nas derbi," je dejal celjski trener Miro Požun.

Požun: Ne moremo biti favoriti
"V Zlatorogu gostuje ekipa, ki smo jo sicer v prvem krogu letošnje lige prvakov že premagali, a od tedaj se je položaj v našem klubu precej spremenil. Poljsko moštvo sestavljajo samo izkušeni in fizično močni igralci. Kljub temu, da smo gostitelji, v tekmi ne moremo biti favoriti. Skušali se bomo čim bolje upirati, pa tudi, če bomo izgubili, to ne bo za naše navijače preveč tragično," je povedal pred sobotnim obračunom s Poljaki. Alem Toskić je še dodal: "V soboto nas čaka težka tekma, a vseeno mislim, da jo bomo pričakali pripravljeni. Poljaki so v dvoboju absolutni favoriti. A to ne pomeni, da se bomo predali, na igrišču se bomo borili po svojih najboljših močeh in se skušali čim bolj upirati favoriziranim Poljakom."

Sobotno srečanje, ki se bo v dvorani Zlatorog pričelo ob 18. uri, bosta sodila Latvijca Zigmars Stolarovs in Renars Licis, delegat pa bo Dragan Načevski iz Makedonije.
Skupina A, 8. krog, sobota ob 18.00:
CELJE PIVOVARNA LAŠKO - KIELCE
CHAMBERY - KIEL

Nedelja:
RHEIN NECKAR LÖWEN - BARCELONA

Lestvica: 
KIEL 7 4 2 1 +22 10
RHEIN NECKAR LÖWEN 7 4 2 1 +18 10
BARCELONA 7 3 2 2 +19 8
CHAMBERY 7 3 0 4 -33 6
KIELCE 7 1 2 4 -12 4
CELJE PIV. LAŠKO 7 2 0 5 -14 4

Celjani nadaljujejo Ligo prvakov