Vrnitev zvezd v Celje se je ponesrečila: Vugrinec, Pajovič in Zorman so preteklost, slovo
Vrnitev zvezd v Celje se je ponesrečila: Vugrinec, Pajovič in Zorman so preteklost, slovo "pivovarjem" pa je že napovedal tudi dolgoletni kapetan Kokšarev. Foto: Sandi Fišer
Zorman in Pajovič zapuščata Celje

V klubu so zapisali, da igralca nista privolila v sporazumno prekinitev pogodbe, zato se je za prekinitev odločila uprava. "Zavedamo se, da je takšna prekinitev neprijetna tako za klub kot za igralca, vendar je bila to edina možna rešitev, ki so jo soglasno podprli vsi člani upravnega odbora, saj se s tem jasno postavljajo enaka pravila za vse igralce in člane kluba," so izpostavili v Celju Pivovarni Laško.

Obstanek v klubu samo s podpisanim aneksom
V sporočilu za javnost so pivovarji zapisali še, da si želijo, da bi se z igralcema razšli na primeren način, saj sta oba klubu veliko dala, in da poskušajo razumeti tudi njun položaj, a morajo pravila veljati za vse in posamezniki so lahko le del teh pravil.

Kar se je začelo kot sezona vrnitve Celja na vrh Evrope, se spreminja v malo katastrofo. Poleti so z visokoletečimi besedami v klub zvabili nekdanje zvezdnike, a finančna kriza in neuspešnost Zvonimirja Serdarušića ob igrišču sta pripeljali "pivovarje" na razpotje, na katerem so se odpovedali nosilcem igre.

Nista želela zapustiti Celja
Ob rezultatski krizi je vodstvo kluba od igralcev zahtevalo podpis aneksa, s katerim se odpovedo delu plače. Razliko bodo celjski rokometaši prejeli le, če jim uspe osvojiti načrtovane lovorike in izide. Tako Zorman kot Pajovič imata ponudbe iz tujine, a sta še prejšnji teden zatrjevala, da želita ostati v Celju. Ker dvojec ni privolil v sporazumno prekinitev pogodbe, se je za to potezo zdaj enostransko odločila uprava evropskih prvakov iz leta 2004.

Že pred Pajovičem in Zormanom se je od kluba poslovil Renato Vugrinec, pred dnevi je legendarni Edvard Kokšarev potrdil, da se poleti poslavlja od Celja, še prej pa je bil odpuščen trener Zvonimir Serdarušić.

Zorman in Pajovič zapuščata Celje