Edi Kokšarov - mož, brez katerega Celjani ne morejo. Foto: RTV SLO
Edi Kokšarov - mož, brez katerega Celjani ne morejo. Foto: RTV SLO
Navijači Cimos Kopra
Prihod v Celje napovedujejo tudi navijači Kopra. Foto: MMC RTV SLO
V Celju obračun za rokometnega prvaka

Celjani imajo na lestvici dve točki prednosti, vendar bi v primeru zmage lovorika prvič odšla v Koper, saj bi imeli Primorci boljši izkupiček v medsebojnih tekmah. Sproščeni varovanci Matjaža Tominca, ki so si v prejšnjem krogu že zagotovili nastop v Ligi prvakov, po pokalnem naslovu naskakujejo še drugo letošnjo lovoriko.

Celjsko serijo presekali le Prulčani
Prav pokalni turnir je pokazal, da Zlatorog tudi na slovenskem prostoru že dolgo ni več utrdba, ki ne more pasti. Celjane je konec marca v polfinalu šokantno izločil Gold Club. Zdaj Koprčani grozijo, da bodo serijski prvaki letos ostali brez lovorike. Edinkrat se je to zgodilo leta 2002, ko so bili v obeh tekmovanjih boljši Prulčani. To je bilo tudi edino leto, ko Celjani v samostojni Sloveniji niso osvojili naslova državnega prvaka.

Popolna mobilizacija
Prednost Celjanov bodo izkušnje in navijači, ki naj bi po dolgem času spet napolnili Zlatorog tudi na tekmi slovenskega prvenstva. Četa Slavka Iveziča bo močnejša tudi za Edvarada Kokšarova, ki na pokalnem turnirju zaradi poškodbe ni igral. Celjani bodo imeli še finančni motiv, saj jim klubsko vodstvo v primeru poraza ne bo izplačalo mesečne plače, kar se je že zgodilo po blamaži v pokalu. Pred sobotno tekmo so Celjani že od četrtka v karanteni.

Primorci so v izvrstni formi. Igrajo hitro in poletno, poleg tega pa bodo še neobremenjeni. Skalp Celjanov bi bil le še vrhunec izjemne sezone, ki so jo dopolnili tudi v Evropi z uvrstitvijo v polfinale Pokala EHF.

Tekma se bo začela ob 18.15. Prenos si lahko ogledate na Televiziji Slovenija in spletnih straneh MMC-ja.

MIK 1. LIGA, za mesta od 1 do 6
10., zadnji krog:

GORENJE - TRIMO TREBNJE
34:31 (20:16)
Kavaš, Vuković in Harmandić po 6; Skube 10.

Sobota ob 18.15:
CELJE PL - CIMOS KOPER

Ob 20.00:
GOLD CLUB - JERUZALEM


Lestvica:           
CELJE PIV. LAŠKO         31 25 3  3 53
CIMOS KOPER 31 24 3 4 51
GORENJE 32 24 2 6 50
TRIMO 32 18 0 14 36
GOLD CLUB 31 15 2 14 32
JERUZALEM ORMOŽ 31 11 2 18 24 R. K.
V Celju obračun za rokometnega prvaka