Celjani so dobili povabilo za Ligo prvakov. Foto: www.alesfevzer.com
Celjani so dobili povabilo za Ligo prvakov. Foto: www.alesfevzer.com

Devet klubov je imelo zagotovljen nastop v Ligi prvakov, preostalih sedem je izmed trinajsterice izbrala Evropska rokometna zveza. Med sedmerico izbrancev so bili tudi Celjani, ki bodo 27. nastopili v Ligi prvakov. Vabilo so dobili še Zagreb, Aalborg, Nantes, Veszprém, Elverum in Wisla Plock.

Neposredno so bili v Ligo prvakov uvrščeni Gudme, Barcelona, Paris Saint-Germain, Magdeburg, Kiel, Pick Szeged, Vive Kielce, Porto in Dinamo Bukarešta.

Sistem tekmovanja tudi v novi sezoni ostaja enak. V skupinah A in B je po 8 ekip, kjer vsaka igra z vsako. Zmagovalca in drugouvrščena ekipa skupin se uvrstita neposredno v četrtfinale tekmovanja, ekipe od 3. do 6. mesta pa se uvrstijo v osmino finala, kjer se pomerijo med sabo za vstop v četrtfinale. Zaključni turnir četverice se bo ponovno igral v Kölnu.

Prvi krog bo na sporedu 15. ali 16. septembra. Žreb skupin bo 1. julija na Dunaju.

"Potrdila se je pravilnost odločitve, da se prijavimo za nastop v najvišjem evropskem tekmovanju. Tam nas po današnji odločitvi vidi tudi Evropska rokometna zveza in del elite bomo še sedemindvajsetič, s čimer smo v tem pogledu ena izmed najbolj trajnih znamk lige prvakov. To je seveda odgovornost in privilegij, ki ga moramo negovati. Zavedamo se, da bo tako tekmovalno, kot tudi organizacijsko veliko izzivov, a vsi smo si bili enotni, da si tega želimo, prepričani smo tudi, da si slovenski rokomet to mesto zasluži. Verjamemo, da z dobrimi nastopi vseh slovenskih ekip znova pridemo tudi do neposrednega mesta v tem tekmovanju," je povedal predsednik kluba Gregor Planteu.

Vabilo za Ligo prvakinj je dobil tudi Krim Mercator. Tu so izbrali sedem izmed osmih kandidatov. Mesto so imeli že zagotovljeno Lokomotiva Zagreb, Odense, Esbjerg, Metz, Bietigheim, Györ, Budućnost, Vipers Kristiansand in Rapid Bukarešta, vabilo pa so dobili: Banik Most, Brest, Ferencvaros, Storhamar, Bukarešta, Krim Mercator in Kastamonu Belediyesi.