Foto:
Foto:

Prvo tekmo pod Golovcem so Celjani dobili z velikimi šestimi goli razlike, vendar pa vsi v klubu opozarjajo, da jih na severu Nemčije čaka še peklenskih 60 minut.

Stanje v moštvu je dobro, poškodb ni, igralci pa se zavedajo, da bo za uspeh ponovno potrebno pokazati vse znanje. "Izkoristil bi priložnost in se vsem zahvalil za izjemno podporo tako na igrišču kot izven njega. Vse to nas pred tekmo v Nemčiji navdaja z velikim zadovoljstvom. Na prvi tekmi smo opravili veliko dela, vendar šest golov prednosti ni razlika, ki bi nam zagotavljala miren spanec. V Flensburgu bo vse odvisno od nas samih. Sanje o naslovu evropskega prvaka so dosegljive, vendar le z dobro igro. Menim, da nas nemška zasedba ne more presenetiti. Bržkone bodo igrali še hitreje in agresivneje, morda bodo poskusili tudi z obrambo 5-1. Pritisk na njihove igralce bo velik," je previden strateg Celja Miro Požun.

Veliko bo odvisno tudi od najboljšega moža Celjanov na prvi tekme, Sergeja Rutenke: V naši ekipi so sami vrhunski igralci. V soboto sem eksplodiral jaz, na naslednji tekmi bo nekdo drug. V Nemčijo potujemo optimistično razpoloženi in prepričan sem, da imamo še veliko rezerv v napadu in obrambi. Do končnega zmagoslavja lahko pridemo le z dobro igro v vseh segmentih igre. Le v tem primeru bomo lahko zmagoslavno dvignili pokal. Pozabimo na šest golov prednosti."

Optimističen ju tudi organizator igre Uroš Zorman: "Razlika v golih je pravšnja, a nas še vedno pušča v negotovosti. Doslej smo pokazali, da na tujem igrišču igramo zelo dobro, morda celo bolje kot na domačem igrišču. Le zakaj ne bi bilo tako tudi v Flensburgu."

V Flensburgu bodo imeli Celjani podporo 500 navijačev. Tisti, ki bodo ostali doma, si tekmo lahko ogledajo na velikem ekranu pred celjsko dvorano, kjer jih bodo zabavali znani slovenski glasbeniki. Prihod celjskih rokometašov je predviden od 00.00 do 00.30.