Momir Rnič je še lani branil barve Gorenja, pred letošnjo sezono se je preselil v Celje. Foto: arhiv RK Gorenje
Momir Rnič je še lani branil barve Gorenja, pred letošnjo sezono se je preselil v Celje. Foto: arhiv RK Gorenje
Cimos Koper
Rokometaši Cimosa se bodo po mnenju mnogih za drugo mesto udarili z Gorenjem. Foto: www.rk-koper.com
V petek se začenja rokometno državno prvenstvo

Domače rokometno prizorišče je bilo v pretekli sezoni precej turbulentno. Zaznamoval jo je spor med Zvezo rokometnih prvoligašev Slovenije (ZROPS) in Zvezo društev rokometnih sodnikov Slovenije (ZDRSS), tik pred začetkom sezone 2010/11 je pogodbo z ZROPS-om razdrl tudi dozdajšnji glavni pokrovitelj podjetje MIK. Tekmovalni del v primerjavi s preteklimi sezonami ostaja nespremenjen, redni del ligaškega tekmovanja bo potekal po dvokrožnem igralnem sistemu, nato bosta sledili končnici.

Celje razred zase
Prvi favoriti so tudi letos Celjani, ki so se naslova državnega prvaka do danes veselili že 17-krat - le dvakrat jim naslova ni uspelo osvojiti. V sezoni 2001/02 so bili najboljši v državi rokometaši Prul 67, v sezoni 2008/09 so bili boljši rokometaši Gorenja. Ekipo so pred sezono okrepili Luka Žvižej, Mirko Alilović, Petar Metličić, Carlos Prieto, Momir Rnić in Nejc Poklar, vse razen naslova bi bilo letos pravo presenečenje.

Boj za preostala mesta
V boj za državnega podprvaka se bosta enakovredno podala Cimos Koper in Gorenje Velenje. Koprčani so se pred sezono okrepili s Sebastianom Skubetom, Miloradom Krivokapićem in Vladimir Osmajićem, v Velenje so prišli David Miklavčič, Željko Musa in Nikola Manojlović. Trimo Trebnje je po odhodu Skubeta, Miklavčiča, Muse in trenerja Marka Šibile zelo oslabljen, z velikim optimizmom v novo sezono zreta Slovan ter Maribor Branik. V boju za šesto mesto se bodo poleg Trima borili še Ribnica Riko hiše, Jeruzalem Ormož in Loka. Cilj rokometašev Krke, Šmartna Herz Factor banke in Slovenj Gradca pa je, da v prihodnji sezoni zadržijo prvoligaški status.

DRŽAVNO PRVENSTVO V ROKOMETU, 1. krog

Petek ob 18.30:
SLOVAN - ŠMARTNO HERZ FACTOR BANKA

Ob 19.45:
MERKUR - GORENJE

Sobota ob 18.00:
KRKA - CIMOS KOPER

MARIBOR BRANIK - RIBNICA RIKO HIŠE

Ob 19.00:
SLOVENJ GRADEC - JERUZALEM ORMOŽ

Ob 19.00:
TRIMO TREBNJE - CELJE PIVOVARNA LAŠKO

V petek se začenja rokometno državno prvenstvo