Mladi (na fotografiji 20-letni Gašper Marguč) so proti Kielcam prevzeli odgovornost nase in Celjani še vedno lahko upajo na uvrstitev v osmino finala. Foto: www.rk-celje.si/Slavko Kolar
Mladi (na fotografiji 20-letni Gašper Marguč) so proti Kielcam prevzeli odgovornost nase in Celjani še vedno lahko upajo na uvrstitev v osmino finala. Foto: www.rk-celje.si/Slavko Kolar
Celjani na težko gostovanje v Kiel

V Kielu je v zadnjih letih zmago slavil le Ciudad Real, zato ni realno razmišljati o celjskem uspehu v 9. krogu Lige prvakov. "Kiel je vrh kakovostne lestvice in je najboljši nemški klub, čeprav je trenutno v vodstvu Hamburg. Igralska zasedba je sestavljena iz samih vrhunskih igralcev. Kiel ne vzgaja igralcev, temveč pripelje že izdelane rokometaše in jih vklopi v kolektiv. Poleg tega mesto Kiel živi za rokomet, kar se kaže tudi po številu gledalcev na njihovih tekmah, ki nikdar ne pade pod 10 tisoč. Mislim, da bo nedeljska tekma eno veliko doživetje, predvsem za naše mlajše igralce," je povedal trener Miro Požun.

Odprt boj za četrto mesto v skupini A
Slovenski prvaki so na dozdajšnjih osmih tekmah iztržili šest točk in so na četrtem mestu v skupini A. Prav toliko točk je zbral petouvrščeni Chambery, ki ima v medsebojnih tekmah slabše razmerje v golih. Izbranci Mira Požuna bi si tudi ob dveh porazih lahko zagotovili napredovanje v osmino finala, a le, če bi Chambery na zadnjih dveh tekmah (na gostovanju pri Barceloni in na domačem obračunu z Rhein-Neckar Löwnom) ostal praznih rok in če seveda Kielce ne bi pripravile senzacije. Celje bo v zadnjem krogu gostilo Barcelono.

Igrati bo treba bojevito in agresivno
Generalka pred gostovanjem pri evropskem prvaku ni bila najprepričljivejša, v vnaprej igrani tekmi 21. kroga je Celje Pivovarna Laško v gosteh ugnalo Krko s 30:27. Novi kapetan Petar Metličić je pred odhodom v Kiel dejal: "Veliko zadev se je spremenilo čez noč, kar je bilo za nas veliko presenečenje in hkrati pravi šok, a vsi igralci smo dokaj dobro zdržali ta pritisk. V Kielu nimamo česa izgubiti. Vemo, da realno nimamo nobenih možnosti za zmago, kajti že na prvi tekmi v Celju, ko smo bili v povsem drugi postavi, je Kiel brez problemov zmagal. Čudežev ne moremo pričakovati, zato pa želimo prikazati borbeno, agresivno in pametno predstavo."

Liga prvakov, 9. krog, skupina A
Nedelja ob 18.45 (TV SLO 2):

KIEL - CELJE PIVOVARNA LAŠKO

Nedelja:
RHEIN NECKAR LÖWEN - KIELCE

BARCELONA - CHAMBERY


Lestvica:

KIEL 8 5 2 1 +24 12
RHEIN NECKAR LÖWEN 8 4 3 1 +18 11
BARCELONA 8 3 3 2 +19 9
CELJE PIV. LAŠKO 8 3 0 5 -13 6
CHAMBERY 8 3 0 5 -35 6
KIELCE 8 1 2 5 -13 4

Celjani na težko gostovanje v Kiel