David Razgor, ki je podaljšal pogodbo, je za člansko ekipo zbral 208 nastopov, s čimer zaseda 17. mesto na lestvici nastopov vseh časov. Dosegel je 447 zadetkov. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
David Razgor, ki je podaljšal pogodbo, je za člansko ekipo zbral 208 nastopov, s čimer zaseda 17. mesto na lestvici nastopov vseh časov. Dosegel je 447 zadetkov. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Branko Tamše bo prvič v Ligi prvakov sedel na celjski klopi. Foto: RK CPL

Ob morebitni zmagi in uspehu Zagreba nad ukrajinskim Zaporožjem bi se Celjani zavihteli na tretje mesto v skupini A. Pivovarji se zavedajo, da so favoriti na sobotni tekmi v Rusiji, a vedo, da morajo to dokazati na igrišču.

"Mi gremo na vsaki tekmi na zmago, to je moje razmišljanje in razmišljanje kluba. Zavedamo se, da odhajamo v daljno Rusijo, in vedeti moramo, da bo domača ekipa, čeprav nima več možnosti za napredovanje, želela na sobotnem dvoboju zmagati. V Sankt Peterburgu nam ne bo lahko. Če bodo moji varovanci upoštevali vsa navodila, potem bo tudi rezultat tak, kot si ga želimo," je dejal trener Branko Tamše, ki bo Celjane prvič vodil v Ligi prvakov.

Vse, da se iz Rusije vrnejo z 2 točkama
Hrvaški ostrostrelec Ivan Slišković se je po končanem evropskem prvenstvu zadnji pridružil klubskim soigralcem, pred odhodom v Rusijo pa je dejal: "Za menoj je prvo veliko reprezentančno tekmovanje, kjer sem dobil kar nekaj priložnosti, in mislim, da sem jih kar dobro izkoristil. Enako pričakujem tudi pri nadaljevanju klubskih tekmovanj. V soboto nas čaka tekma, ki jo enostavno moramo dobiti, saj točki prinašata veliko. Vsi v ekipi se tega zavedamo, zato bomo naredili vse, da se iz Rusije vrnemo z dvema točkama."

Po sedmih krogih v skupini A je v vodstvu madžarski Veszprem s 14 točkami, sledijo mu nemški Rhein-Neckar Löwen z 11, Zaporožje s sedmimi, Celje s šestimi, Zagreb s štirimi točkami, Sankt Peterburg pa je brez točk.

Razgor ostaja med pivovarji
Celje je podaljšalo pogodbo s krilnim igralcem Davidom Razgorjem do konca sezone 2015/16, so sporočili iz kluba. Razgor, po potrebi tudi srednji zunanji igralec, je vzgojen v celjski rokometni šoli. "Celje je moje mesto in moja želja je bila ostati tu in podaljšati sodelovanje. Ko mi je klub ponudil to možnost, nisem dolgo razmišljal in okleval, temveč sem z veseljem sprejel ponudbo in se veselim nadaljevanja kariere tukaj. Tako bom še naprej član matičnega kluba, ob tem pa bom nadaljeval šolanje, za katerega verjamem, da ga bom v tem času končal. Verjamem tudi, da nam bo uspelo uresničiti klubske cilje, to je biti najboljši v Sloveniji, čeprav se zavedamo, da to ne bo lahko. Letos že zaostajamo za tekmecem, a borili se bomo do konca, enako pa lahko obljubljam tudi za prihodnje sezone," je dejal Razgor.

8. KROG, skupina A, sobota ob 16.00:
ST. PETERBURG - CELJE P. LAŠKO

CROATIA ZAGREB - MOTOR ZAPOROŽJE sobota
RHEIN-NECKAR LÖWEN - VESZPREM nedelja

Veszprem 14, Rhein-Neckar 11, Motor 7, Celje PL 6, Zagreb 4, St. Peterburg 0 točk.