Foto:
Foto:
Miro Požun in Sergej Rutenka sta se letos pomladi veselila naslova evropskih prvakov.
Biser Velenjčanov Vid Kavtičnik.

Evropski prvaki so bili izžrebani v skupino D, kjer bodo igrali še španski Portland San Antonio, poljska Wisla Plock in Crvena Zvezda. Gorenje pa je nosilec skupine C, kamor je žreb postavil še danski Gudme, Čehovske medvede iz Rusije in zmagovalca kvalifikacij med beloruskim Breckim in portugalskim Portom.

Tekmovanje po skupinah se bo začelo 9. oktobra in bo potekalo do 13. novembra. V osmino finala se iz vsake skupine uvrstita po dve najboljši moštvi. Celjani bodo v prvem krogu gostovali v Beogradu, Gorenje pa pri zmagovalcu kvalifikacijskega dvoboja med Breckim in Portom.

Odzivi iz Celja
Miro Požun, trener: Močna in kvalitetna skupina, v kateri je po letošnjih močnih okrepitvah favorit skupine španski Portland.

Tone Turnšek, predsednik kluba: Dobili smo močne in premagljive nasportnike. Kot nosilci smo zadovoljni, četudi nam ne bo lahko, ne glede na to, da branimo evropski naslov.

Andrej Šušterič, predsednik UO: Skupina je bolj ali manj po naših pričakovanjih, čeprav je Portland zelo močna ekipa. Boj za prvo mesto v skupini bo zelo težak. Posebej zanimiv bo obračun s Crveno zvezdo, ko tako kot pri ostalih srečanjih pričakujemo še posebej polno dvorano.

Slavko Ivezič, športni direktor: Zelo zanimiva slkupina z nam znanim Portlandom, za katerega igra sedem novih igralcev, med njimi Lubej, vratar Hvidt, Hrvat Baljić, Andorinho iz Porta pa seveda Richardson ... Predvidevam, da se bomo s Španci borili za prvi dve mesti v skupini in to je naš osnovni cilj. S Crveno Zvezdo smo že navezali stike za prijateljsko srečanje v avgustu, ki pa seveda sedaj ne pride v
poštev.

Odzivi iz Velenja
Ivo Vajdl, trener: Z žrebom ne moremo biti zadovoljni. Čakajo nas težki tekmeci in silno dolga potovanja. Želeli smo se izogniti ruskemu tekmecu, na koncu pa smo ga dobili. Čehovski medvedi so vsekakor prvi favoriti, saj tam igrajo skorajda sami ruski reprezentanti. Danski Gudme je prav tako silno neugoden tekmec, ki igra atraktivno in agresivno. Tretji tekmec še ni znan, bržkone pa bo to Porto.

Izžrebane skupine:
Skupina A: Barcelona, Pick Szeged, Vardar Skopje, Constanta (ROM)

Skupina B: Montpellier, Zagreb, Conversano (ITA), Zaporožje

Skupina C: Gorenje, Gudme, Čehovski medvedi, Brescki (BLR) ali Porto

Skupina D: Celje Pivovarna Laško, Portland San Antonio, Wisla, Crvena zvezda

Skupina E: Ciudad Real, Kolding, Winterthur, Panellinios (GRČ) ali Izvidjać (BiH)

Skupina F: Kiel, Creteil, Sävehof (ŠVE), Sporting ali Hafnarfjordur (ISL)

Skupina G: Fotex, Lemgo, Sandefjord (NOR), Granitas Kaunas ali Aalsmer (NIZ)

Skupina H: Flensburg, Metković, Banik Karvina, Bregner (AVT) ali Tatran (SLK)

TEKME CELJA PIVOVARNE LAŠKO:
9. 10.: CRVENA ZVEZDA - CELJE P. LAŠKO
16. 10.: CELJE PIV. LAŠKO - WISLA PLOCK
23. 10.: PORTLAND - CELJE PIV. LAŠKO
30. 10.: WISLA PLOCK - CELJE PIV. LAŠKO
6. 11.: CELJE P. LAŠKO - CRVENA ZVEZDA
13. 11.: CELJE PIV. LAŠKO - PORTLAND

TEKME GORENJA:
9. 10.: zmagovalec kvalifikacij - GORENJE
16. 10.: GORENJE - ČEHOVSKI MEDVEDI
23. 10.: GUDME - GORENJE
30. 10.: ČEHOVSKI MEDVEDI - GORENJE
6. 11.: GORENJE - zmagovalec kvalifikacij
13. 11.: GORENJE - GUDME