Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

Pivovarji so še pred začetkom novega domačega prvoligaškega plesa začeli, kot so dejali, "na vso moč" v evropskem drugoligaškem tekmovanju. Povedli so z golom Gala Marguča, Aleks Vlah pa je z dvema zaporednima goloma povišal uvodno prednost gostiteljev na 3:1. V 15. minuti je danski ekipi uspelo izenačiti na 6:6 in potem na 7:7. Odtlej so Celjani vodili z golom ali dvema prednosti vse do zaključka. Štiri minute pred koncem polčasa je razlika narasla na štiri zadetke (14:10 in 15:11).

Čeprav so bili tedaj domači številčno oslabljeni, so vodstvo povišali na pet (16:11). Na začetku predzadnje minute Celjanom ni uspelo z golom zaključiti napada – kot tudi ne naslednjega. Vmes so zadeli Danci in na odmor sta ekipi odšli s štirimi goli razlike.

V drugem polčasu so nekajkrat Celjani povedli s šestimi goli razlike, 28:22 je bilo tudi še deset minut pred koncem srečanja. Šest minut pozneje se je Dancem uspelo približati na vsega dva gola zaostanka (27:29).

A je zaključek pripadel domačim, ki so z delnim izidom 4:1 v zadnji minuti povedli s 33:28, ko je svoj edini gol na tekmi dosegel Srb Stefan Terzić. Gostom je uspelo doseči še en zadetek, v zadnjih treh sekundah pa domači niso več premagali obrambe gostov, pri katerih je bil z desetimi goli prvi strelec tekme Mathias Gidsel.

Marguč je bil s sedmimi goli prvi strelec domačih, zadel je vseh šest sedemmetrovk, en gol manj je dal Vlah.

Zlatorog pozdravil zmago Celjanov nad Danci

EVROPSKI LIGA EHF
KVALIFIKACIJE, 1. krog, prvi tekmi

CELJE PL - GOG GUDME
33:29 (16:12)

Celje Pivovarna Laško: Vlah 6, Marguč 7 (6), Mlakar 1, Bojić, Cokan, Poteko 1, Vujović, Ivanković 5, Strmljan 5, Čepić, Kodrin 3, Terzič 1, Mazej 2, Dragašević, Razgor, Suholežnik 2.

GOG Gudme: Tollbring 6 (1), Gidsel 10, Pytlick 4, Bergendahl 1, Bergerud, Olsen 4 (3), Madsen, Jorgensen 2, Larke 1, Hallgrimsson, Kildelund 1, Beuschau, Andersen, Pedersen, Larson.

Povratna tekma bo v soboto, 4. septembra, ob 16.00.


TRIMO TREBNJE - HOLSTEBRO
31:25 (14:14)

Povratna tekma bo v nedeljo, 5. septembra, ob 18.00.

Sorodna novica Trimo uspešno začel evropsko pot