Celjski rokometaši so se zelo zavzemali za igranje v Ligi SEHA. Foto: Aleš Fevžer
Celjski rokometaši so se zelo zavzemali za igranje v Ligi SEHA. Foto: Aleš Fevžer
Franjo Bobinac
Proračun slovenske rokometne zveze v tem letu znaša 1,2 milijona evrov, predsednik RZS-ja in prvi mož uprave podjetja Gorenje, Franjo Bobinac, pa je poudaril, da predsedstvo RZS-ja v teh težkih gospodarskih časih vlaga izjemno veliko energije za zagotavljanje potrebnih sredstev za delovanje pisarne, predvsem pa vseh 12 reprezentančnih starostnih selekcij v ženski in moški konkurenci. Bobinac obžaluje, da je finančni delež države, bodisi ministrstva za izobraževanje, šolstvo in šport ali fundacije za šport, iz leta v leto manjši, v tem letu bo znašal 300.000 evrov. Foto: BoBo
Bobinac o Ligi SEHA

Proti nastopu slovenskih moških klubov v tem regionalnem tekmovanju, kjer nastopajo klubi iz Srbije, Črne gore, BiH-a, Hrvaške, Makedonije, Belorusije in Slovaške, je glasoval le en delegat na zboru članov RZS-ja, drugi so bili za. Današnjega zbora se je udeležilo 47 od 88 delegatov.

Branik zelo verjetno v kvalifikacije
Celje Pivovarna Laško in Gorenje Velenje, ki sta izpolnili vse pogoje za nastop v Ligi SEHA, bosta v sezoni 2014/15 zagotovo nastopili v tem regionalnem tekmovanju. Usoda mariborske ekipe bo znana prihodnji teden, ob morebitni potrditvi njenega nastopa vodstva Lige SEHA pa si bo nastop v ligaškem delu verjetno morala priigrati na kvalifikacijskem turnirju. V zadnjem času je bilo veliko govora, da bosta v sezoni 2014/15 v Ligi SEHA nastopila tudi najboljša madžarska kluba Veszprem in Pick Szeged, a sta njuna nastopa malo verjetna.

V državnem prvenstvu 11 ali 12 klubov
Z morebitnim nastopom dveh ali treh slovenskih klubov v Ligi SEHA je nastala sprememba tekmovalnega pravilnika. V domačem ligaškem tekmovanju bo v sezoni 2014/15 zagotovo nastopilo 11 klubov, če se mariborska ekipa ne bo prebila v Ligo SEHA, pa bo v prvem delu državnega prvenstva nastopilo 12 klubov. To pomeni, da bodo v prihodnji sezoni v elitni rokometni ligi zagotovo nastopili Ribnica Riko hiše, Trimo Trebnje, Sevnica, Istrabenz Plini Izola, Jeruzalem Ormož, Krka, Slovan, SVIŠ Ivančna Gorica, Krško, Slovenj Gradec 2011 in Loka 2012. Zadnja sta se v elitno druščino prebila zaradi prvega in drugega mesta v 1. B ligi, po besedah predsednika Združenja 1. A moške lige Martina Hebarja pa sta oba zainteresirana za nastop v tem tekmovanju.

Bobinac o Ligi SEHA