Foto:
Foto:

Prve tekme bodo 13. ali 14., povratne pa 20. ali 21. decembra. Celjani bodo prvo tekmo odigrali v gosteh, Ljubljančani pa doma. V pokalu pokalnih zmagovalcev bo za Gorenje iz Velenja ovira do četrtfinala poljski Kielce.

Nasprotnika slovenskih moštev torej prihajata iz držav, kjer se igra najboljša rokometna liga. Ademar je stari znanec Pivovarjev in sodi v veliko špansko četverico. Lani je izpadel v četrtfinalu pokalnih zmagovalcev z Lemgom, predlani s Fotexom, v sezoni 2000/01 pa je bil v finalu istega pokala slabši od Flensburga.

Ljubljančani so prav tako dobili težkega nasprotnika. Lemgo je nemški prvak, kjer igrajo sami reprezentanti. Komu pripada vloga favorita, je torej jasno.

Med preostalimi pari velja izpostaviti srečanje lanskega polfinalista Fotexa in Barcelone, ki želi po sezoni 1999/00 spet osvojiti evropski prestol.

Žreb osmine finala Lige prvakov na Dunaju:
ADEMAR LEON - PIVOVARNA LAŠKO
PRULE 67 - LEMGO
CIUDAD REAL - CHAMBERY
SKJERN - MAGDEBURG
FLENSBURG - KOLDING
PICK SZEGED - MONTPELLIER
WINTERTHUR - ZAGREB
BARCELONA - FOTEX

Izjave po žrebu:
Miro Požun, trener Celjanov: "To je zagotovo nasprotnik, ki si ga nismo želeli. Lahko bi dobili lažjega, lahko pa tudi težjega nasprotnika. Vseeno moramo biti zadovoljni, španskega velikana, ki je že vrsto let v evropskem vrhu, pa bomo skušali premagati po najboljših močeh."

Slavko Ivezič, tehnični direktor celjskega kluba: "Žreb nam ni bil najbolj naklonjen, a smo lahko
vseeno zadovoljni, kajti iz španske trojice je to najugodnejša izbira. Ta ekipa je v dveh tekmah premagljiva!"

Trener Prulčanov Bojan Čotar: "Potihoma smo si želeli Magdeburg. Lemgo je favorit, vendar bo moral to dokazati na parketu. Poskusili bomo presenetiti!"