Kapetan Edvard Kokšarov si je z 9 goli kar sam čestital za 31. rojstni dan. Foto: RTV SLO
Kapetan Edvard Kokšarov si je z 9 goli kar sam čestital za 31. rojstni dan. Foto: RTV SLO
Sergej Harbok
Sergej Harbok, ki je bil s preigravanji in streli od daleč nerešljiva uganka za obrambo Sandefjord, že dve leti ni zaigral za Belorusijo in bo najverjetneje kmalu postal član ruske reprezentance. Foto: RTV SLO
Rokometaši Celja Pivovarne Laško bodo naslednjo soboto rabilo vso podporo s tribun. Foto: RTV SLO
Nova lahka zmaga Celjanov

Norvežani so na samem začetku presenetili gostitelje in hitro zadeli za 2:0, nato so Celjani postavili stvari na pravo mesto in povedli s štirimi goli. Sredi polčasa je sledil manjši zastoj, vendar samo do trenutka, ko je udarila morebitna nova ruska naveza.

Ob koncu prvega polčasa sta Edvard Kokšarov in Sergej Harbok (7 in 6 golov v prvih 30 minutah) zlomila Skandinavce in priigrala prednost šestih golov (23:17). Namesto tokrat presentljivo nerazpoloženega Gorazda Škofa se je v celjskih vratih izkazal Aljoša Rezar.

Poškodba Brumna
Nadaljevanje je bilo zgolj formalnost, prednost je rasla iz minute v minuto in trener Kasim Kamenica je ponudil priložnost igralcem s klopi. Na koncu se je poškodoval Matjaž Brumen, šlo naj bi za lažji izpah ramena, vendar naj bi bil vseeno pripravljen do naslednje sobote.

"Moji varovanci so vseskozi hoteli igrati atraktivno, zato so tudi naredili več napak. Del prvega polčasa smo igrali slabo v obrambi, v drugem delu pa smo to popravili. Dal sem priložnost tudi mlajšim igralcem, kar so dokaj dobro izkoristili," je zadovoljno razpredal Kamenica.

"Čeprav smo visoko izgubili, nisem razočaran. Za vsakega igralca je velika izkušnja igrati v dvorani Zlatorog pred tako čudovito publiko in s tako ekipo, kot so Celjani," je polaskal štiritisočglavem občinstvu najboljši strelec Sanderfjorda Geir Jomaas.

V pričakovanju Gummersbacha
Tudi na Norveškem so Celjani slavili z 11 goli prednosti, z današnjo zmago so si še teoretično zagotoviti napredovanje v drugi del rokometne Lige prvakov. Na martinovo v goste prihaja nemški Gummersbach, ki ga želijo pivovarji premagati vsaj s 4 goli, kar bi uvrstilo Celje PL na prvo mesto skupine F in boljše izhodišče v izločilnih bojih.


SKUPINA F, 5. krog
CELJE PL - SANDEFJORD 38:27 (23:17) Kokšarov 9 (2) Jomaas 9 (3)
Harbok 8 A. Hansen 5
Sulić 4 Augensen 4
Gajič 4 Johnsen 3
Stojanovič 3 P. Hansen 3
Špiler 2 Ellingsen 2
Kozlina 2 Berg 1
Gorenšek 2
Natek 2
Ošlak 1
Špoljarić 1
Sedemmetrovke: 2/3 3/3 Izključitve: 8 min 4 min

GUMMERSBACH - FRAM REYKJAVIK
38:29 (19:15)

6. KROG, 11. novembra ob 17.15:
CELJE PIVOVARNA LAŠKO - GUMMERSBACH

FRAM REYKJAVIK - SANDEFJORD

Lestvica:                           
GUMMERSBACH     5  5 0 0  183:146 10
CELJE P. LAŠKO 5 4 0 1 174:143 8
SANDEFJORD 5 1 0 4 160:174 2
REYKJAVIK 5 0 0 5 135:179 0
Nova lahka zmaga Celjanov