Celjani so za nekaj časa ostali brez Luke Žvižeja in Aleša Pajoviča, status rekonvalescentov pa imajo Edvard Kokšarov, Uroš Zorman in Dragan Gajić. Foto: www.rk-celje.si
Celjani so za nekaj časa ostali brez Luke Žvižeja in Aleša Pajoviča, status rekonvalescentov pa imajo Edvard Kokšarov, Uroš Zorman in Dragan Gajić. Foto: www.rk-celje.si
Požuna čaka ogromno dela na celjski klop

Slovenske rokometne prvake je zapustil trener Zvonimir Serdarušić in prišel Miro Požun, ki krivulje še ni obrnil navzgor, čim prej pa mora poskrbeti za dobro psihološko pripravo in umiriti nesoglasja v garderobi. Na generalki v sredo je Celje v državnem prvenstvu izgubilo proti Gorenju, za katerim na lestvici zaostaja že šest točk. Časa za malodušje pa ni, saj je treba v Ligi prvakov storiti vse za preboj v osmino finala. V nedeljo čaka Celje zahtevna preizkušnja proti vodilni ekipi francoskega prvenstva Chamberyju.

"Nastopili bomo brez Pajoviča in Žvižeja, vprašljiv pa je tudi nastop Gajiča. Upam, da bosta lahko nastopila vsaj Kokšarov in Zorman. Francozi so veliko močnejši na domačem igrišču kot na gostujočem. Igrajo podobno kot Gorenje, skušali se jim bomo zoperstaviti z obrambo 6-0, ki je zaradi številnih poškodb naših igralcev manj utrujajoča."

"Francozi so po finančnem rezu nekoliko spremenili svojo zasedbo, morda ni več tako zvezdniška kot v preteklih letih, ima pa enakovredne igralce na vseh položajih," je povedal Požun.

Konec tega in prihodnjega tedna bodo na mednarodno rokometno prizorišče stopili še štirje slovenski moški klubi. Gorenje se bo v Pokalu EHF pomerilo s hrvaškim moštvom Nexe Našice, Maribor Branik v pokalu pokalnih zmagovalcev s češko Karvino, Slovan in Cimos Koper pa v pokalu challenge z avstrijskim Linzem oziroma bolgarskim Spartakom iz Varne.

Liga prvakov, 5. krog, skupina A
Nedelja ob 17.00 (TV SLO 2 in MMC):
CHAMBERY - CELJE PIVOVARNA LAŠKO

Sobota:
KIELCE - BARCELONA

Nedelja:
KIEL - RHEIN NECKAR LÖWEN


Lestvica:

RHEIN NECKAR LÖWEN 4 3 1 0 +20 7
KIEL 4 3 1 0 +22 7
CHAMBERY 4 2 0 2 -25 4
BARCELONA 4 1 1 2 +9 3
CELJE PIV. LAŠKO 4 1 0 3 -15 2
KIELCE 4 0 1 3 -11 1

Požuna čaka ogromno dela na celjski klop