Tone Tiselj bo poskušal celjski klub popeljati iz krize. Foto: RTV SLO
Tone Tiselj bo poskušal celjski klub popeljati iz krize. Foto: RTV SLO
Tiselj je v Sloveniji nazadnje deloval kot trener rokometašic Krima. Po šestih letih dela na Galjevici se je pred dvema letoma preselil v danski Kolding. Foto: RTV SLO

47-letni Tiselj se po dolgih letih vrača v svoj matični klub. "Osebno sem si zelo prizadeval, da v klub privabimo slovenskega strokovnjaka. Ker nam je uspelo pripeljati Celjana, sem še toliko bolj zadovoljen. Toneta Tislja ni treba posebej predstavljati, saj o njegovi kakovosti pričajo rezultati. S krimovkami je bil na evropskem vrhu, tudi moško reprezentanco pa je popeljal v finale evropskega prvenstva," je povedal direktor kluba Mijo Zorko.

Okrepitve letos samo še na desni strani
Z novo zasedbo in Tisljem želijo Celjani spet krojiti evropski vrh. "Tiselj je bil naša prva izbira in največja želja, čeprav ni skrivnost, da smo se pogovarjali tudi z drugimi trenerji. Uspelo se nam je dogovoriti s Tonetom in verjamem, da smo končno dobili trenersko rešitev za daljše obdobje. Zato smo tudi vztrajali pri triletni pogodbi. Kar se ekipe tiče, lahko rečem, da se bo še dograjevala, a pred začetkom letošnje sezone samo še na desni strani," je dejal Zorko.

Za tekmece v Ligi prvakov bodo izvedeli kmalu
Ob tem je tudi potrdil, da v Celju ukinjajo mesto športnega direktorja in da pogovori o morebitnem sodelovanju z dozdajšnjim trenerjem Slavkom Ivezičem še niso stekli. Dozdajšnja pomočnika, Herman Wirth in Tomaž Ocvirk, bosta, kot vse kaže, sodelovala tudi s Tisljem, medtem ko bo novi fizioterapevt namesto Mirana Maksimoviča Jure Bornšek. Celjani bodo priprave na novo sezono začeli 28. julija, žreb za Ligo prvakov pa bo 4. julija v Göteborgu.

M. R.