Vladan Matić se zaveda, da s svojimi varovanci zmage ne sme izpustiti iz rok. Foto: Aleš Fevžer
Vladan Matić se zaveda, da s svojimi varovanci zmage ne sme izpustiti iz rok. Foto: Aleš Fevžer
Jure Dolenec
Jure Dolenec je eden izmed udarnih adutov Gorenja. Foto: Aleš Fevžer

Romuni so "pivovarjem" v 4. krogu tega tekmovanja zadali boleč poraz (22:17). Zdaj Celjani za napredovanje v osmino finala - najhujša tekmeca sta prav Constanta in švedski Sävehof - nujno potrebujejo zmago. Najboljša bi bila takšna s petimi zadetki ali več.
Trener Vladan Matić je opozoril, da je romunska ekipa dobra, še enkrat pa poudaril, da so se na gostovanju v Constanti opekli: "Constanta je zelo dobra ekipa. Imajo tako moč, višino in izkušnje, vodi pa jih dober trener. Tudi sami bodo na tej tekmi iskali možnost za napredovanje. A mi igramo doma, pred svojimi navijači in enostavno te priložnosti ne smemo izpustiti iz rok, pa četudi na koncu zmagamo le za en zadetek. To ne bo lahko, saj nismo v takšni formi kot decembra, vendar upam, da bi se morda prav s to tekmo lahko znova začeli dvigati. V opozorilo, kaj se zgodi, če ne bomo stoodstotno pripravljeni, je prvi obračun v Romuniji. To je bila prava nočna mora in verjetno najslabša predstava našega kluba, odkar sem trener."
Mačkovšek: Rezerve so v napadu
Prejšnji teden je celjska zasedba izgubila proti Atleticu Madrid (26:24), čeprav Štajerci niso igrali slabo. "Po tekmi v Madridu sem bil zelo razočaran, boli in peče me to, ker nikakor ne izkoristimo priložnosti, ki se nam ponujajo. Upam, da bomo v teh dveh, treh dneh, ki jih imamo za priprave, čim bolj odpravili naše pomanjkljivosti in da bomo to fazo igre izboljšali. Predvsem bomo morali biti bolj potrpežljivi, da si poiščemo najboljše priložnosti in da ne delamo toliko tehničnih napak," razkriva recept trener Celjanov.

Borut Mačkovšek se po SP-ju vrača v dobro formo, tudi na zadnji tekmi v Madridu je bil zelo razpoložen. "Constanto moramo premagati, o drugem sploh ne smemo razmišljati. Komaj čakam, da se sobotna tekma začne, saj verjamem, da bomo pokazali naš pravi obraz. Vsekakor bomo morali največ pozornosti posvetiti igri v napadu, saj je obramba na visoki ravni. Odkar smo se vrnili s svetovnega prvenstva, igra v napadu ne steče in mislim, da je to posledica tega, da kar nekaj časa nismo igrali skupaj."

Velenjčani na Dansko
Gorenje iz Velenja bo v nedeljo ob 17. uri gostovalo na Danskem pri Silkeborgu. Trener Branko Tamše pred odhodom na sever Evrope napoveduje dve novi točki. Samozavest v velenjski ekipi je razumljiva, saj je Gorenje prejšnjo soboto doma ugnalo Metalurg iz Skopja (23:19), v sredo pa je visoko zmagalo še v državnem prvenstvu v Trebnjem (24:37). Tudi prvo tekmo s Silkeborgom so oktobra v Rdeči dvorani dobili kar z 31:23, ko je devet zadetkov dosegel Fahrudin Melić.
"V ekipi Silkeborga je tudi kar nekaj nosilcev danskega srebrnega odličja s svetovnega prvenstva v Španiji, a mi bomo poskušali izkoristiti vse naše dobre lastnosti ter njihove luknje v napadu in obrambi," pravi Tamše in dodaja: "Tekme v Trebnjem sem se po napornem tednu bal, saj se je ekipa izpraznila in izčrpala. A fantje so še enkrat pokazali, iz kakšnega testa so in povsem nadigrali zelo dobro ekipo Trima. Veseli tudi, da so vsi ostali celi in da sem lahko razdelil minutažo vsem 16 igralcem skozi celotno tekmo."
Nekaj skrbi povzroča viroza
Tamšeta bolj skrbi zdravstveno stanje v ekipi, ki je sicer še dobro, a se kažejo prvi znaki viroze: "Ivan Gajić ni branil praktično, odkar je prišel s SP-ja in zaradi viroze ne trenira, z nami na Dansko ne potuje Nik Medved, ki je poškodovan. Po virozi pa se vrača Peter Pucelj."
Liga prvakov, 9. krog, skupina B

Sobota ob 16.30:
CELJE PIVOVARNA LAŠKO - CONSTANTA
Nedelja:
ATLETICO MADRID - SÄVEHOF
KIEL - VESZPREM

Veszprem 16, Kiel 12, Atletico 8, Celje, Sävehof in Constanta po 4 točke.
Skupina C
Sobota:
KIELCE - CHAMBERY
ST. PETERSBURG - METALURG
Nedelja ob 17.00:
SILKEBORG - GORENJE

Kielce 16, Gorenje 12, Metalurg 10, Silkeborg 6, St. Petersburg in Chambery po 2 točki.