Foto:
Foto:
Gorazd Škof je na prvi tekmi odlično opravil svoje delo.
Volker Zerbe in najboljši strelec Lemga Florian Kehrmann.

Na začetku tekme so imeli varovanci Mira Požuna težave z nemško obrambno postavitvijo 6-0. Po dveh zaporednih zadetkih Volkerja Zerbeja je Lemgo povedel s 6:3. Hitro vodstvo gostiteljev evropskih prvakov ni zmedlo in v 12. minuti je bil izid poravnan (7:7).

Ponovno so sledile minute nemškega kluba, ki pa mu ni uspelo priigrati več kot dva gola prednosti. V 20. minuti so Slovenci izenačili na 12:12.

V naslednjih minutah je bil izid izenačen še štirikrat, prav pred iztekom pa je Edvard Kokšarov poskrbel za sploh prvo vodstvo Celja v prvem polčasu (17:16).

Celjski stroj mlel po odmoru
Po nezbranem začetku drugega dela je Christian Schwarzer najprej izenačil na 17:17, nato pa so vajeti v roke vzeli Štajerci. Odlična Kokšarov in Sergej Rutenka sta uspešno narekovala ritem igre v napadu. V 44. minuti je na semaforju pisalo 26:22 za slovenske predstavnike.

Gostitelji so se približali na 25:27, a so celjski rokometaši hitro odgovorili in ponovno pobegnili na varnih 25:29 ter rutinirano odigrali zadnje minute srečanja. Odlično delo je opravil Gorazd Škof (22 obramb). V peklu Golovca Lemgo lahko reši le čudež. Duška so si lahko dali navijači Celja, ki so v lepem številu pripotovali na sever Nemčije.

Izjave po tekmi
Miro Požun, trener Celja:
"Tekma je bila zelo divja. Gostitelji so v prvem polčasu narekovali atomski ritem, obema ekipama pa je vzel kar precej moči. V drugem polčasu smo imeli tekmeca pod nadzorom in si priigrali izjemno zmago, toda v Celju nas čaka povratna, zelo težka tekma."

Gorazd Škof: "V drugem polčasu smo preprečili nemške protinapade in se zasluženo veselili zmage. Zasluge za moja posredovanja si lastijo moji soigralci, ki so zelo garali v obrambi. Prepričan sem, da lahko v obrambi igramo še veliko boljše. Zmaga je sladka, a dobro igro bo potrebno prikazati tudi čez teden dni v Celju."

Uspešni tudi Velenjčani
Zmage v evropskih pokalih so se veselili tudi igralci Gorenja iz Velenja. Na prvi tekmi četrtfinala Pokala pokalnih zmagovalcev so s 37:31 premagali Izvidjać iz Bosne in Hercegovine. Več tukaj.

Liga prvakov, četrtfinale, prve tekme:
LEMGO - CELJE PIVOVARNA LAŠKO 29:33 (16:17)

Kehrmann      8     Rutenka       9    
Geirsson      6     Kokšarov      8 (4)
Binder        4     Kozomara      5    
Schwarzer     4     Natek         5    
Zerbe         4     Zorman        3    
Baumgartner   1     Brumen        1    
M. Ramota     1     Kozlina       1    
Stephan       1 (1) Mlakar        1    
                                       
Sedemmetrovke:    1/2; 4/4             
  Izključitve: 6 min; 12 min           

KIEL - BARCELONA 30:25 (13:14)
Ahlm, Petterson po 6, Hagen, Lövgren 4; Škrbić 9, Romero 5, Nagy 3.

CIUDAD REAL - FOTEX 29:22 (14:11)
Džomba 7; Eklemovič 5.

MONTPELLIER - FLENSBURG 36:22 (16:10)

Povratne tekme bodo 12./13. marca.