Foto:
Foto:
Danec Lars Jeppesen na tekmi v Zlatorogu ni bil pri strelu.
Celjan Luka Žvižej se je vrnil v mesto, kjer je začel svojo poklicno rokometno pot.
Jerome Fernandez je na tekmi v Celju dosegel šest zadetkov.
Iker Romero
Celjski navijači se veselijo zmage nad Barcelono.

Spektakularno srečanje so bolje začeli gostje, a so evropski prvaki hitro vzpostavili ravnotežje. V prvem polčasu je bila najvišja prednost gostiteljev tri zadetke.



Izenačen uvod srečanja
Tekma v Celju se je začela sproščeno in brez pravih obramb na obeh straneh. Pobudo je imela Barcelona, ki je dvakrat povedla po zadetkih Laszla Nagyja,
a so se evropski prvaki hitro zbrali in v deseti minuti po lepem zadetku Uroša Zormana povedli s 6:4. Katalonci se niso predali in po dveh golih Jeroma
Fernandeza so izenačili. Sledila je nova ofenziva Pivovarjev, ki jo je tokrat zrežiral Sergej Rutenka. Pri izidu 10:7 je trener Barcelone prekinil igro z minuto odmora.

Perić se ni izkazal

David Baruffet je na vratih Barcelone zamenjal nerazpoloženega Dejana Perića. Katalonci pa so po dveh izključitvah Celjanov trikrat hitro izpeljali protinapad in izid je bil znova izenačen na 11. Igra v valovih se je nadaljevala in varovanci Mira Požuna so spet povedli za tri (14:11).

Do polčasa je priključek z gostitelji vzpostavil Laszlo Nagy, ki je do konca prvih 30. minut dosegel kar pet zadetkov. Isto število zadetkov je v prvem delu za evropske prvake zabil Zorman.

V drugem polčasu ni šlo prek plus štiri
Drugi del so bolje začeli gostitelji, ki so v 33. minuti po zadetku Edvarda Kokšarova prvič povedli za štiri (19:15), a so se Katalonci podobno kot v prvem delu vrnili (ob izključitvi Matjaža Mlakarja) v igro s štirimi zaporednimi hitrimi protinapadi. Črne minute Celjanov je v 37. minuti prekinil izvrstni organizator igre Zorman.

Zunanja linija Barce je bila natančna

Izenačena igra se je nadaljevala. Pri gostih, ki so večji del drugega dela zaostajali za dva do štiri zadetke, sta bila napadalno razpoložena predvsem zunanja igralca Iker Romero in Jerome Fernandez, ki sta bila v najtežjih trenutkih nerešljiva uganka za vratarja Gorazda Škofa. Skupaj sta zadela kar 16-krat.

V drugem delu se je prebudil tudi Natek
Pri rokometaših iz mesta ob Savinji pa se je v osrednjem delu drugega dela prebudil tudi Jure Natek, ki je ob izvrstnem Rutenki vlekel voz evropskih prvakov do končne zmage s tremi zadetki.

Razočaral je Brumen
Edini, ki je popolnoma odpovedal na prvi polfinalni tekmi, je bil Matjaž Brumen, ki je bil na desnem krilu povsem odrezan od igre in ni dosegel niti enega zadetka.

Povratna tekma bo v Blaugrani prihodnjo soboto ob 16.45.

Izjave po tekmi
Miro Požun, trener Celja PL:
"Odigrali smo zelo hrabro, saj nam je uspelo premagati tudi Barcelono. Vidi se, da imamo le eno sedmerko, medtem ko so gostje igrali z večjim številom igralcev. V Španijo odhajamo sproščeni in upam, da nam bo uspelo odigrati dobro tekmo."

Uroš Zorman, igralec Celja PL: "Obramba je bila slabši del obeh ekip, v takšnih okoliščinah pa smo bili za malenkost boljši tekmec. Naša predstava ni bila najboljša, a v letošnji sezoni smo že pokazali, da bolje igramo v gosteh."

Sergej Rutenka, igralec Celja PL: "Pričakoval sem nekoliko bolj trdo obrambo Barcelone. V napadu nam je uspevalo izigrati goste, ko smo bili dovolj potrpežljivi. Igralci smo dali vse od sebe in se že veselimo novega srečanja."

Xesco Espar, trener Barcelone: "Zelo sem zadovoljen z razpletom tekme, ki je bila vseskozi izenačena in v kateri so odločale malenkosti. Odločila je dobra celjska obramba. Pohvalil bi občinstvo, ki je bilo zares fantastično. Vsaka ekipa bi želela imeti takšne privržence, ki ceni svojo, a tudi gostujočo ekipo."

Dejan Perič, igralec Barcelone: "Današnja tekma je najboljša promocija športa in rokometa, gledalci pa so bili zares fantastični. Na povratni tekmi je vse odprto,odločitev bo padla v zadnjih minutah."

LIGA PRVAKOV, polfinale, prvi tekmi:
CELJE PIVOVARNA LAŠKO - BARCELONA 34:31 (16:15)
Povratna tekma bo 9. aprila ob 16.45.
CIUDAD REAL - MONTPELLIER 30:24 (16:11)
Entrerrios in Stefansson po 6; Karabatic in Karaboue 6.
Povratna tekma bo 10. aprila.

PPZ, polfinale, prvi tekmi:

ADEMAR LEON - IZVIDJAĆ 37:30 (17:12)
VARDAR - ZAGREB 23:21 (10:11)
Povratni tekmi bosta 9./10. aprila.

POKAL EHF, polfinale, prvi tekmi:
ESSEN - LUKOIL DINAMO 31:22 (17:12)
Sreda:
GUMMERSBACH - MAGDEBURG
Povratni tekmi bosta 9./10. aprila.

CELJE PIVOVARNA LAŠKO - BARCELONA     
             34:31 (16:15)            
                                      
Rutenka    11 (3)   Iker Romero 10 (1)
Zorman      8       Fernandez    6    
Kokšarov    6       Nagy         6    
Natek       5       Hernandez    3    
Mlakar      3       Škrbić       3    
Kozomara    1       Tomas        1    
                    O'Callaghan  1    
                                      
                                      
Sedemmetrovke:  3/4; 1/1              
Izključitve: 8 min; 12 min