Foto:
Foto:

Prenovljena ekipa evropskih prvakov v soboto gostuje pri Crveni zvezdi, ki je zelo pomladila ekipo, vendar so igralci po besedah trenerja Mira Požuna kakovostni in lačni mednarodnih tekem.

Imamo zdravstvene težave, a naš cilj je v Beogradu zmagati.Težko bo, a verjamem v svoje fante," je optimističen Požun.

Vodja strokovnega štaba Crvene zvezde Nikola Marković meni, da lahko rdeče-beli iztržijo ugoden izid: “Odigrali smo trening tekmo z Jugovičem in bili dobri v napadu, nekaj slabosti pa smo imeli v obrambi. Če te napake odpravimo, se lahko nadejamo dobrega izida v prvem krogu Lige prvakov.

Levo krilo Ivan Nikčević meni, da boljšega nasprotnika za prvi krog niso mogli dobiti:”Pivovarna Laško je za nas velik motiv. Pripravljeni smo se kosati z vsakim. Ne zanima nas, kdo igra zanje, temveč kako bomo igrali mi. Ne bojimo se nikogar.”

Velenjčani, ki so v prvenstvu doživeli hladen tuš v Ormožu, v nedeljo gostijo zelo kakovostno rusko ekipo Čehovski medvedi, na klopi katere je legendarni Vladimir Maksimov. "Ekipa še ni povsem uigrana, a v tem segmentu vendarle napredujemo. Veseli me, da se je po poškodbi delu pridružil kapetan Sebastijan Sovič. Tekmece iz Rusije spoštujemo, toda naredili bomo vse, da točki ostaneta doma," je pred prvo tekmo v Ligi prvakov dejal velenjski strateg Ivan Vajdl.

LIGA PRVAKOV, 1. krog
Skupina A, sobota:
PICK SZEGED - CONSTANTA
BARCELONA - VARDAR

Skupina B, nedelja:
ZAGREB - ZAPOROŽJE
MONTPELLIER - CONVERSANO

Skupina C, nedelja ob 17.30:
GORENJE - ČEHOVSKI MEDVEDI
GUDME - BRESCKI sobota

Skupina D, sobota ob 18.00:
CRVENA ZVEZDA - CELJE PIV. LAŠKO
WISLA - PORTLAND SAN ANTONIO

Skupina E, sobota:
IZVIDJAĆ - CIUDAD REAL
WINTERTHUR - KOLDING

Skupina F, nedelja:
HARFNARFJORDUR - KIEL
SÄVEHOF - CRETEIL

Skupina G, nedelja:
GRANITAS - FOTEX
SANDEFJORD - LEMGO

Skupina H, sobota:
TATRAN - FLENSBURG
BANIK KARVINA - METKOVIĆ nedelja