Foto:
Foto:
Flensburgov Kjetil Strand (desno) na četrtfinalni tekmi v Zagrebu.


Protagonista sta se v letošnji sezoni lige prvakov že srečala. Prvo srečanje v Nemčiji se je končalo z remijem, drugo pa s tesno zmago Celjanov v starem Golovcu (29:28). Po poškodbi ahilove tetive se v moštvo iz mesta ob Savinji vrača vratar Dejan Perič.

Strateg Celjanov Miro Požun je pred tekmo leta povedal: "Nemška prednost je v dolgi in enakovredni klopi, prednost "knezov" pa je v borbenosti in improvizaciji."

Najbolj nevarni za vrata Nemcev bodo Vugrinec, Zorman, Rutenka, Kokšarov in Milosavljević. V trenutkih z igralcem manj bo po mnenju trenerja Požuna zelo koristen tudi Brumen.

Najbolj znani igralci, ki branijo barve vodilnega moštva v nemškem državnem prvenstvu so: Christiansen, Boldsen, Stryger, Jeppesen, Berge, Klimovets, Lijewski in vratar Holpert. S klopi jih vodi švedski trener Kent-Harry Andersson. V sezoni 1996/97 je ekipa iz severa Nemčije osvojila pokal evropske rokometne zveze, dve leti kasneje pokal mest, v sezoni 2000/01 pa so postali evropski pokalni zmagovalci.

Nesrečneži brez kart si lahko tekmo ogledate na velikem ekranu pred dvorano v Celju. Poskrbljeno bo tudi za obilo zabave. Na prireditvenem prostoru bodo nastopili Power Dancers, Day Light in Pidži country band.

Prva tekma bo v Celju v nedeljo ob 15.00, povratna v Nemčiji pa v soboto, 24. aprila, ob 14.00.