Kapetan Kokšarov je bil najboljši strelec tekme. Foto: RTV SLO
Kapetan Kokšarov je bil najboljši strelec tekme. Foto: RTV SLO
Boštjan Hribar in Miladin Kozlina
Hribar in Kozlina sta odlično igrala tako v obrambi kot v napadu. Foto: RTV SLO
Celjski navijači so znova ustvarili izjemno vzdušje. Foto: RTV SLO

Gostje so držali korak le v prvih 15 minutah, nato pa so Celjani popolnoma zagospodarili na parketu. Izjemno je delovala obramba 5-1, v kateri je blestel vratar Gorazd Škof, ki je bil poleg Edvarda Kokšarova (4) in Uroša Zormana (3)najzaslužnejši za visoko
vodstvo 15:7 ob polčasu.



Miro Požun: "V dvorani Zlatorog so se začele veselice. Švedska zmaga nad Ademarjem nam je dala misliti, priprave za današnji obračun so bile zares zelo temeljite. Našli smo pravo obrambo za Sävehof, pa tudi v napadu smo prikazali zelo navdahnjeno predstavo. Predvsem me veseli, da so svoj delež k zmagi prispevali prav vsi igralci."

Gorazd Škof: "Obramba je bila prava. Če igramo v tem slogu, potem lahko premagamo vsako ekipo na svetu. Zmaga je lepa popotnica pred obračunom z Ademarjem."

Rustan Lundback: "Seveda nisem zadovoljen z razpletom današnjega dvoboja, poraz s petnajstimi goli zaostanka je vselej zelo boleč. Današnja tekma je izkušnja več za mojo ekipo. Gledalci so bili sijajni in so eni najboljših na svetu, v takšnem okolju je zelo težko zmagati.

CELJE PIVOVARNA LAŠKO - SÄVEHOF 34:19 (15:7)
Kokšarov 8 (3) Attherhall 5 Zorman 5 Lennartsson 5 (1) Harbok 4 Larholm 2 Kozomara 4 Fritzson 2 Kozlina 3 Fahlgren 2 Gajić 2 (1) Ernelind 2 (1) Hribar 2 Gustafsson 1 Ivanković 2 (1) Natek 2 Gorenšek 1 Mlakar 1 Sedemmetrovke: 5/6; 2/3 Izključitve: 6 min; 10 min
ADEMAR LEON - ATHINAIKOS         36:23
Lestvica:                              
CELJE PIV. LAŠKO      2  2 0 0  4 točke
SÄVEHOF               2  1 0 1  2      
ADEMAR LEON           2  1 0 1  2      
ATHINAIKOS            2  0 0 2  0