Foto:
Foto:
Miro Požun

Vročica je v Celju že blizu vrelišča. Prodaja vstopnic se je začela ob 12. uri. Nočno čakanje množice, skrajšano s petjem in harmoniko, je seveda motilo stanovalce v bližnjih naseljih na Hudinji, vendar izgredov ni bilo. V prodaji je bilo le okrog 1.500 vstopnic. Zanimanje je bilo takšno, da bi lahko prodali vsaj trikrat toliko vstopnic kot je sedežev v dvorani. Uprava kluba si je malce olajšala vest s tem, ker je vsem ponudila možnost z nakupom letnih vstopnic. Približno 500 sedišč je rezerviranih za Nemce.

Na tiskovni konferenci so Celjani potrdili svoje ambicije, ki jih imajo v dveh finalnih obračunih s Flensburgom. K sreči je stanje v ekipi dobro, vsi so zdravi, v ekipo se po poškodbi ahilove tetive vrača tudi Dejan Perić.

Miro Požun: "Z nami je vsa Slovenija in seveda Celje, to je naša dodatna moč in skušali se bomo oddolžiti z naslovom evropskega prvaka. Podobnih misli so tudi Nemci, katerih prednost je dolga in enakovredna klop, naša pa morda v srčnosti, borbenosti in improvizaciji. Nemci so tako rekoč že osvojili nemško prvenstvo. Izločili smo že letošnje španske prvake, zakaj ne bi še Nemcev. Odločala bo športna sreča, trenutna forma ...”

Dejan Perić: ”Prišli smo tako daleč, da imamo možnost uresničiti naše sanje in sanje vseh naših privržencev ter vseh tistih, ki so kdaj koli v Celju igrali rokomet. Po doslej prikazanem smo zasluženo v finalu. Moj prijatelj in nekdanji soigralec v Celju Rastko Stefanović je nekoč dejal, da se finale ne igra temveč se osvaja. Povsem se strinjam z njim in upam, da ga bomo za darilo naši ekipi in vsem privržencem tudi osvojili."

Edi Kokšarov: "O Flensburgu ne bom izgubljal besed. Če je ekipa v finalu, potem ni slaba, tako kot tudi naša ni. Če nam je uspelo priti tako daleč, bi bilo škoda, da bi izpustili še to zadnjo priložnost.”

Slavko Ivezič: "Zahvalil bi se igralcem, ki so se s srčno igro skozi vso sezono pokazali v takšni luči, da so postali ljubljenci Slovenije in Celja. Včasih so nam očitali, da nismo imeli srčne ekipe, a to ne drži, tokratni rezultat je le krona vsega, kar se je v Celju storilo za rokomet. V finalu pa bodo odločale malenkosti, dnevna forma in razpoloženje igralcev. Pri motivaciji ne bo nikakršnega problema. Potrebna razlika na prvi tekmi? Ni pomembna, lahko tudi, da bodo zmagali Nemci, pa jim to še ne bo zagotovilo prvega mesta. To sta pač finalista, ki sta sposobna odigrati enako dobro doma in na tujem."

Pravico na prvem slovensko-nemškem obračunu v celjski lepotici bo delil češki sodniški par Dolejs-Kohout.