Vrsta Uroša Zormana je v torek klonila v Švici, zdaj pa je bila poražena še v Nemčiji. Foto: www.alesfevzer.com
Vrsta Uroša Zormana je v torek klonila v Švici, zdaj pa je bila poražena še v Nemčiji. Foto: www.alesfevzer.com

Trebanjci so se že v drugi polovici lanskega oktobra odpravili v Mannheim, a se zaradi okužbe v domačem taboru vrnili v domovino. Zdaj so doživeli četrti poraz v skupinskem delu Evropske lige in se oddaljujejo od preboja v izločilne tekme, kamor vodijo prva štiri mesta. V preloženem obračunu so se rokometnim velikanom iz Mannheima, ki so do zdaj zbrali 15 točk na osmih tekmah in zanesljivo vodijo v skupini D, dostojno upirali, a ostali praznih rok.

Dolenjska zasedba s štirimi osvojenimi točkami ostaja na predzadnjem mestu, po uvodnih zmagah nad madžarsko Tatabanyo in makedonskim Pelisterjem je nato dvakrat izgubila z Rhein-Neckar Löwnom ter po enkrat s Pelisterjem in švicarskim Kadettnom iz Schaffhausna. Prihodnji teden se bo v ljubljanski dvorani Tivoli dvakrat pomerila z danskim Gudmejem. Prva tekma bo v torek, druga pa v sredo.

Izbranci Uroša Zormana so slabo odprli tekmo, v sedmi minuti so zaostali za štiri gole, razmerje moči na igrišču se ni spremenilo niti po minuti odmora. Večji del polčasa je njihov zaostanek znašal šest golov (3:9, 4:10, 5:11 in 6:12). Prebudili so se šele v končnici prvega dela, ko so se približali na 11:13, v zaključku pa zapravili še sedemmetrovko in prejeli dva gola, tako da je njihov zaostanek ob polčasu znašal štiri gole (11:15).

Trimo je bil v drugem polčasu povsem enakovreden favoriziranemu nasprotniku, to obdobje celo dobil s 17:16, a domačega vodstva ni ogrozil. V gostujoči ekipi je bil najučinkovitejši Mihajlo Radojković s petimi goli, enega manj so dosegli David Didovič, Dino Hamidović in Leon Rašo. Pri Rhein-Neckarju je blestel komaj 19-letni in 203 cm visoki veliki up nemškega rokometa Philipp Ahouansou, ki je dal 11 golov.

Trebanjci izgubili tudi v Mannheimu

Skupina D, preložena tekma 1. kroga:
RHEIN-NECKAR LÖWEN – TRIMO TREBNJE 31:28 (15:11)

Rhein-Neckar Löwen: Katsigiannis, Spath, Schmid 3, Gensheimer, Kirkelokke, Lagarde 1, Patrail, Tollbring 5, Ahouansou 11, Abutović, Lagergren, Groetzki 4, Gislason 2, Nielsen 2, Nilsson, Kohlbacher 3.

Trimo Trebnje: Tomić, Brana, Rašo 4, Višček, Didovič 4, Grojzdek, Radojković 5, Cingesar, Hamidović 4, Sarak 3, Kotar 1, Potočnik, Udovič 3, Grbič 1, Cirar 3, Florjančič.

Vrstni red: Rhein Neckar Löwen 15, Pelister 9, Gog Gudme 8, Kadetten Schaffhausen 6, Trimo Trebnje 4, Tatabanya brez točk.