Foto:
Foto:
Anja Frešer je lani s Slagelsejem osvojila evropski naslov in se vrnila na Galjevico.

Trenersko mesto je začasno prevzel Robert Beguš: "V primerjavi s preteklo sezono je ekipa močnejša. Vrnila se je ena najboljših desnih zunanjih igralk na svetu Anja Frešer. S Tanjo Dajčman bomo na levem krilu zaostrili konkurenco, madžarska vratarka Andrea Farkas pa je na svojem igralnem mestu tudi v evropski špici. Tu je še ukrajinska srednja zunanja Gana Sjukalo!"

Avgust bo namenjen telesni pripravi (Bovec, Rogla). Od 18.-19. septembra bo ob 20. obletnici kluba na Galjevici močan mednarodni turnir.

Slovenske ljubitelje rokometa posebej veseli, da se je vrnila Anja Frešer, ki je v lanski sezoni v dresu Slagelseja Krimu preprečila tretji evropski naslov: "Pred enim letom sem se hotela preizkusiti v tujini, vendar me je hitro začelo mučiti domotožje," je razložila svojo vrnitev.

Klub so zapustile Rugile Kliukaite, Mira Vinčič (odhaja v Olimpijo) in Norvežanka Cecilia Leganger. Na Galjevici je nov tudi direktor. Jureta Jankoviča je zamenjal Jernej Virant.

Avgust bo namenjen telesni pripravi. Punce se bodo potile v Bovcu in na Rogli. Od 18.-19. septembra bo ob 20. obletnici kluba na Galjevici močan mednarodni turnir, na katerem bodo igrali Krim Mercator, makedonski Kometal in črnogorska Budučnost, morda tudi hrvaška Podravka.

Prvi del sezone bo zaradi rehabilitacije po operaciji kolena manjkala Deja Doler, ki se bo v najboljšem primeru vrnila novembra. "Na igrišče bom stopila šele, ko bom 100-odstotno pripravljena. V primerjavi s preteklo sezono se mi zdi ekipa močnejša, a vse skupaj se bo videlo šele na igrišču," je povedala kapetanka Krima.