Harbok je v Celje prišel kot naslednik Rutenke. Foto: RTV SLO
Harbok je v Celje prišel kot naslednik Rutenke. Foto: RTV SLO
Edvard Kokšarov
Kokšarov je eden od nosilcev igre celjskega kluba. Foto: RTV SLO

Pivovarji merijo na polfinale Lige prvakov in na obe domači lovoriki. Gonilna sila moštva bodo še naprej kapetan Edvard Kokšarov, Uroš Zorman, Jure Natek, Matjaž Brumen in Gorazd Škof. Nova imena so Rutenkov rojak Sergej Harbok, Hrvat Krešo Ivankovič in občasni reprezentant Boštjan Hribar.

"Komaj čakamo na začetek državnega prvenstva. Naš cilj je zmagovati na vseh tekmah, bodisi na mednarodnem ali domačem prizorišču. Upam, da bomo v pravem trenutku v najboljši formi. Lanski igralski kader je bil bolj uigran, letošnji pa je širši. Imamo še veliko notranjih rezerv in upam, da jih bomo v prihajajoči sezoni tudi sprostili," je dejal Požun, ki se bo po koncu sezone upokojil, posloviti pa se namerava z dobrimi dosežki.

"Imamo mlado, a dovolj kakovostno ekipo, da se enakovredno kosamo z mednarodnimi tekmeci. V imenu soigralcev obljubljam, da bomo na igrišču častno branili barve kluba," pa pravi Kokšarov, eno najboljših levih kril na svetu

Prvo tekmo v Ligi prvakov bo celjska ekipa igrala v soboto, 1. oktobra, ko se bo v gosteh pomerila z grškim Athinaikosom iz Aten, nato pa prideta na vrsto še Savehof in Ademar iz Leona.